Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Iskolánk ismét megszervezte a hagyományosnak számító kirándulást a Vöröskeresztes tagok számára. Idén Csanytelekre, a Csaj-Tó Tájvédelmi Körzet bemutatására, természeti értékeinek felfedezésére indultunk külön busszal.

A programot szerdán 12.20–17.00 óráig terveztük, és verőfényes időben, nyárias melegben maradéktalanul meg is tudtuk tartani! Ábrahám Krisztián, a Kiskunsági Nemzeti Park szakembere, a vidék jó ismerője kalauzolt most is bennünket a megdöbbentően szép, gazdag madárvilággal benépesített tavak között-mellett.

Az idő most májusban mindenért kárpótolt bennünket! Előtte az esős, hideg idő miatt novemberben és márciusban el kellett halasztani a programot. Most iskolánkból 61 tanuló és három kísérő pedagógus vágott neki a madárvilág rejtett kincseit felfedező túrának, és felejthetetlen élményekkel gazdagodva tért vissza. Örülünk, hogy együtt lehettünk kicsik és nagyok, és együtt csodálhattuk meg a környékünk egy újabb természeti gyöngyszemét! Az ott készült képek hűen tükrözik a különleges látványt, és bepillantást engednek a kirándulás hangulatába is.

Ördög Nóra Eszter
Vöröskeresztes Tanárelnök