Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a javítóvizsga ideje 2017. augusztus 24., 8 óra. A tanulók hozzanak magukkal íróeszközt és bizonyítványt.
A tankönyvosztás időpontja alsósoknak 2017. augusztus 30., szerda 9–14 óra és augusztus 31., csütörtök 14–18 óra, felsősöknek az első tanítási nap.
A tanévnyitó ünnepség időpontja 2017. szeptember 1., péntek 8 óra.

Az internetes biztonságról

 

 

Tudnivalók az internet biztonságos használatáról

 

Az internet napjainkra a hétköznapi élet részévé vált. Szórakozáshoz vagy tanuláshoz, munkához vagy hivatalos ügyek intézéséhez, vásárláshoz vagy kapcsolattartáshoz is kiváló eszköz, segítségével pillanatok alatt szerezhető információ szinte bármiről.

Nem árt azonban tudni, hogy az internet használata során a számtalan előny mellett bizonyos veszélyekkel is számolni kell. Ezek a veszélyek elsősorban az internetre csatlakoztatott eszközöket (számítógép, telefon, TV stb.) és az azokon tárolt adatokat fenyegetik, de közvetve a pénztárcája vagy akár a testi-lelki egészsége is bánhatja annak, aki a szükséges ismeretek nélkül vagy a kockázatokat figyelmen kívül hagyva használja a világhálót. A felelőtlen magatartás másoknak is kárt okozhat, melynek akár jogi következménye is lehet.

Fontos kiemelni, hogy ezen veszélyek ellenére az internet alapvetően jó és hasznos dolog, érdemes kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, csak mindezt megfelelő tudatossággal és a szükséges ismeretek birtokában, így csökkentve minimálisra az előforduló kockázatokat.

Ezen ismeretek elsajátítását vagy felelevenítését szeretnénk segíteni azzal, hogy összegyűjtöttük néhány olyan webhely címét, melyek közérthetően veszik sorra a szükséges tudnivalókat.

  • A Wikipédia Tanácsok fiatal szerkesztőknek és szüleiknek című szócikke hasznos tanácsok gyűjteménye a világhálón barangolóknak (a Wikipédián belül és azon kívül is), és további hivatkozásokat is nyújt a témában.
  • Személyes biztonság az interneten: a webhely témakörönként nyújt áttekintést a fontosabb tudnivalókról, az adatok mentésétől kezdve a gyermekek védelmén át a közösségi oldalakhoz kapcsolódó ismeretekig és tovább.
  • Internet Hotline: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által üzemeltetett webhelyen sok érdekes írás olvasható a témában, emellett felületet biztosít a világhálón található jogellenes, illetve kiskorúak számára káros tartalmak bejelentésére is.
  • Netezz biztonságosan! – az ismertetők mellett oktatófilmek és nyomtatható feladatlapok is találhatók a témában.
  • Netikett: a hálózati kommunikáció általános illemszabályait összefoglaló írás, magyar fordítása megtalálható a Magyar Elektronikus Könyvtárban is.