A pótvizsga időpontja: 2018. augusztus 23., 9:00 óra. Kérjük a tanulókat, hogy bizonyítványukat és íróeszközt hozzanak magukkal!
A tankönyvosztás az alsó tagozatos tanulók részére 2018. augusztus 31-én, pénteken 9:00–12:00, valamint 13:00–16:00 óra között, a felső tagozatos tanulók részére 2018. szeptember 3-án, hétfőn, az első tanítási napon lesz. A tankönyvellátás az 1–9. évfolyamon ingyenes.
Az évnyitó 2018. szeptember 3-án, hétfőn 8 órakor lesz.

Az internetes biztonságról

 

 

Tudnivalók az internet biztonságos használatáról

 

Az internet napjainkra a hétköznapi élet részévé vált. Szórakozáshoz vagy tanuláshoz, munkához vagy hivatalos ügyek intézéséhez, vásárláshoz vagy kapcsolattartáshoz is kiváló eszköz, segítségével pillanatok alatt szerezhető információ szinte bármiről.

Nem árt azonban tudni, hogy az internet használata során a számtalan előny mellett bizonyos veszélyekkel is számolni kell. Ezek a veszélyek elsősorban az internetre csatlakoztatott eszközöket (számítógép, telefon, TV stb.) és az azokon tárolt adatokat fenyegetik, de közvetve a pénztárcája vagy akár a testi-lelki egészsége is bánhatja annak, aki a szükséges ismeretek nélkül vagy a kockázatokat figyelmen kívül hagyva használja a világhálót. A felelőtlen magatartás másoknak is kárt okozhat, melynek akár jogi következménye is lehet.

Fontos kiemelni, hogy ezen veszélyek ellenére az internet alapvetően jó és hasznos dolog, érdemes kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, csak mindezt megfelelő tudatossággal és a szükséges ismeretek birtokában, így csökkentve minimálisra az előforduló kockázatokat.

Ezen ismeretek elsajátítását vagy felelevenítését szeretnénk segíteni azzal, hogy összegyűjtöttük néhány olyan webhely címét, melyek közérthetően veszik sorra a szükséges tudnivalókat.