Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Tankerületi rajz- és mesemondó verseny

 

A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola a 2018/2019-as tanévben is meghirdeti nagycsoportos óvodások és alsó tagozatos gyermekek számára tankerületi rajz- és mesemondó versenyét.

 

Versenykiírás

Rajzverseny

 • Témája: A sárga kicsi kígyó; a Dolgozz macska! és A királykisasszony cipője című mesék közül az egyik mű illusztrációja bármely technikával és méretben. A művek hátulján kérjük feltüntetni nyomtatott formában a gyermek nevét és korát/évfolyamát, a felkészítő pedagógus nevét, és a beküldő intézmény e-mail-címét.
 • Beküldési határidő: 2018. november 6.
 • Témafelelős: Vidovicsné Szamosi Csilla, Nagyné Oláh Éva tanítók.
 • Eredményhirdetés: 2018. november 19. 15 óra.
  Csak az e-mailben előzetesen értesített gyerekeket várjuk a díjátadóra. (Telefonon információt nem áll módunkban adni.)

A legjobb pályamunkák kiállításon kerülnek bemutatásra. Az alkotások november 22–30-ig iskolánkból elvihetők.

Sikeres felkészülést kívánunk!

 

Mesemondó városi verseny

 • Nevezni lehet: verses mesén kívül bármely más mesével (3–4 percben).
 • A 3–4. osztályos korcsoport versenye : 2018. november 12. 14 óra.
 • Az óvodás korcsoport és az 1–2. osztályos korcsoport versenye: 2018. november 13. 14 óra.
 • Eredményhirdetés: 2018. november 19-én 15 órakor lesz az iskola aulájában, amelyre csak az óvodai, iskolai e-mail-címen értesített gyerekeket várjuk.
 • Témafelelős: Agócsyné Vígh Julianna tanító.
 • Nevezési határidő: 2018. november 6.
 • Minden iskola korcsoportonként 1 főt nevezhet. 500 fő feletti iskoláktól korcsoportonként 2 fő nevezését fogadjuk el.

A nevezések leadására szolgáló webes űrlap elérhetőségét e-mailben juttatjuk el az óvodákba, iskolákba.

A verseny megyei felfutású. A városi versenyről az első öt helyezett jut tovább a megyei versenyre, mely Szentesen, a Deák Ferenc Általános Iskolában kerül megrendezésre. A megyei verseny időpontja: 2018. november 29.

Sikeres felkészülést kívánunk!

 

A verseny értékelése

Sokéves hagyomány az újszegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, hogy az iskola névadó költőjéről rendezvénysorozattal emlékeznek meg. November 12–19. között került megrendezésre a Mesét látok, mesét mondok tankerületi rajz- és mesemondó verseny, amelyen óvodás és alsó tagozatos gyerekek vettek részt.

A rajzversenyen a gyerekek három népmeséből – A sárga kicsi kígyó; a Dolgozz macska! és A királykisasszony cipője – választhatták ki, hogy melyikről készítenek illusztrációt bármely technikával és méretben. Ahány versenyző, annyiféle színes, változatos alkotás született. Több mint száz gyermekrajzból választotta ki a szakavatott zsűri a legszebb műveket.

A kis mesemondók közel ötvenen szerepeltek. A tankerület 16 intézménye képviseltette magát a versenyen. A szervezők mottója volt: „A mese a mindenség kulcsa. A lélek ajtaján kopogtat.” Ez a gondolat valóban életre kelt, a mesemondók és a mesét hallgatók is részesültek a csodában: végigkísérhették a mesehősök útját, amint leküzdik az akadályokat.

Minden tanuló emléklapot vihetett haza az eseményről, a győztes versenyzők pedig könyvjutalmat, oklevelet vehettek át az ünnepélyes gála keretében. A legjobbak Szentesen mérhetik össze tudásukat a megyei döntőn.

 
Mészáros Balázs
Mészáros Balázs
Nagy Gréta
Nagy Gréta