Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Engedd, hogy csináljam…

Idén júliusban abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy 2 hetes tanfolyamon vehettem részt az Isztria ékszerdobozaként is emlegetett horvátországi Rovinjban.

Az én kurzusom, az Engedd, hogy csináljam… 1–2. osztályosok számára matematikai módszertani megújulást kínált, angol nyelvtanfolyammal kiegészítve.

Trénerünk, Oravecz Márta, mindig jókedvű és magával ragadó személyisége, illetve a matematika iránti szenvedélyes szeretete és sok évtizedes tapasztalata garantálta, hogy a délelőttök egy szempillantás alatt elteljenek. Megismertetett bennünket Varga Tamás és C. Neményi Eszter tapasztalaton alapuló módszerével, mely a legalsó szinttől a legfelsőig a körülöttünk lévő valóságos világ cselekvő felfedezésére épít.

Angol óráinkat helyi nyelvtanárok tartották. Itt egyaránt fejlesztettük az írásbeli, szóbeli és szövegértési kompetenciáinkat különböző szituációs feladatokkal. Ezek az órák sokat segítettek abban, hogy visszanyerjem az angol nyelv használatához szükséges magabiztosságomat.

A tanfolyamok mellett lehetőségünk nyílt fagyival a kezünkben bejárni Rovinj óvárosát. Kipróbáltunk pár éttermet, és felfedeztük a helyi strandok kristálytiszta, hűsítő vizét is.

Hálásan köszönöm a főszervezőnek, Véghné Juhász Krisztinának és koordinátor segítőmnek, Tóth Margitnak, hogy a rengeteg szakmai tudás, új ötletek és kapcsolatok mellett egy életre szóló élménnyel gazdagodhattam ebben a két hétben.