Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Képzés Rovijnban, egy meseszép városban

2022. július 10-én érkeztem a Vonások és fogások című képzésre Horvátországba Rovijn városába.

Örülök, hogy részt vehettem az Erasmus pályázatban, hiszen egy fantasztikus lehetőség a pedagógusok folyamatos szakmai fejlődése tekintetében. Csodálatos volt megtapasztalni azt a kulturális sokszínűséget, az érintett pedagógusok közötti együttműködést, kooperációt, amely létrejött magyarországi, határontúli, és más európai országok pedagógusai között, a közös tanulás során, és a szabadidős programok alatt is.

Tanfolyamunk a gyakran nagy erőfeszítéseket igénylő írás, helyesírás, szó- és írásbeli szövegalkotás területek tanítását helyezte a középpontba. Segítséget, útmutatót ad a tanítóknak abban, hogy komplex szemléletű, változatos tevékenységrendszer szervezésével olyan tanulási helyzeteket teremtsenek, amelyben a gyermek aktív résztvevője a kommunikációs folyamatoknak.

A képzők magával ragadó személyisége, fantasztikus szakmai tudása, és tapasztalata biztosíték volt, hogy sok-sok új gyakorlati ötlettel, és módszertani praktikával tértem haza. Köszönöm az intézményünknek a lehetőséget, Tóth Margó kolléganőnknek az áldozatos koordinátori munkáját, hálás vagyok, hogy részt vehettem az Erasmus programban!