Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Quirinus Cup, Neuss

 

A pünkösdi hétvégét két utánpótláscsapat (U14 és U12) is 1500 km-re töltötte Szegedtől. Neussban, a Quirinus Cup elnevezésű kézilabdatornán vettek részt.

Húsz órás utazás után egy kis pihenő, majd pénteken és szombaton a csoportmeccsek vártak a fiúkra. Mindkét csapat jól vette az akadályokat és a legjobb 8 közé kerültek. Bár Serfőző Zsolt csapata sajnos a negyeddöntőt elveszítette vasárnap, de a „kicsik” így is nagyon szép eredménnyel zárták a tornát.

A Mandl-csapat azonban tovább hengerelt, és a negyeddöntőben a Alsóörs csapatát is magabiztosan utasította maga mögé. Az elődöntőben a favoritnak kikiáltott Düsseldorf csapatával igen kemény és színvonalas mérkőzést játszottak, melyen a szerencse és a jobb játék is a szegedi csapat mellett állt.

A döntőben a szegedi reménységek a dormageni fiatalokkal találkoztak. A Pick-Vörösmarty hamar megmutatta, hogy miért ők a legjobbak: kb. 2000 ember előtt lehengerlő, magabiztos játékkal, 17–5-ös végeredménnyel zárták a mérkőzést!

Az aranyérmes csapat tagjai (a vörösmartysok kiemelve):
Bajus Bruno, Bajusz Gergő, Balán Norbert, Borbély András, Csíki Richárd, Kovács Csaba, Lőrincz Marcell, Marczika Barnabás, Mészáros Csongor, Nagy Balázs, Rea Barnabás, Sarusi Kiss László, Szabó Bence, Tóth Ádám.
Edzők: Mandl Gábor, Szabó László.

 

A csapat