Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Szép eredményeket értek el tanulóink a Diákolimpia atlétikai számaiban, melyhez minden versenyzőnek gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Városi döntők

A II. korcsoportos fiúk I. helyezést értek el a városi diákolimpia hárompróba-bajnokságán.

A csapat tagjai: Kocsis Alex 3.a, Király Dávid 4.a, Gilicze Csongor 4.a, Ábrahám Róbert 3.a, Matic Dávid 3.a, Fintor Keve 5.a, Ződi Borisz 3.a.

A csapat
 

A II. korcsoportos fiúk egyéni versenyében IV. helyezést ért el Matic Dávid 3.a osztályos tanuló, V. helyezést Gilicze Csongor 4.a osztályos tanuló.

Matic Dávid és Gilicze Csongor
 

A II. korcsoportos lányok III. helyezést értek el a városi diákolimpia hárompróba-bajnokságán.

A csapat tagjai: Gilicze Dorina 4.a, Bajusz Boglárka 4.a, Katona Jázmin 4.a, Lovász Janka 5.a, Szögi Alexandra 5.a.

A csapat
 

A II. korcsoportos lányok egyéni versenyében V. helyezést ért el Szögi Alexandra 5.a osztályos tanuló.

Szögi Alexandra
 

Megyei döntők

A II. korcsoportos fiú többpróbacsapatunk a Szegeden elért I. helyezésével jogot nyert, a megyei döntőn (Hódmezővásárhely) való részvételre. Az összetett versenyben a teljesítményük kicsit elmaradt a városi produkciótól, és ez a IV. helyre volt elegendő. A következő tanévben bizonyára sikerül javítani a helyezésen.

A csapat tagjai voltak: Fintor Keve, Gilicze Csongor, Király Dávid, Ábrahám Róbert, Kocsis Alex, Matic Dávid, (Ződi Borisz).

A csapat
 

Két tanulónk nevezett az atlétika diákolimpia IV. korcsoportos egyéni pályabajnokság megyei döntőjére. Fogarasi Márk (7.a) kislabdahajításban, Volm Balázs (8.a) súlylökésben állt rajthoz.

Volm Balázs a megye súlylökői között a dobogó harmadik fokára állhatott.

Fogarasi Márk első helyezést ért el, megyei bajnokként jogot szerzett az országos döntőn való részvételre.

Volm Balázs III. helyezett
Fogarasi Márk I. helyezett
 

Országos döntő

2018. május 31-én, Győrben, az Olimpiai Sportparkban XXI. századi körülmények között rendezték meg a 2017/2018. tanévi atlétika diákolimpia IV. korcsoportos egyéni pályabajnokság országos döntőjét.

Fogarasi Márk 7.a osztályos tanuló kislabdahajításban a meghívási szint teljesítésével a megyei szintű versenyen vívta ki a részvétel lehetőségét.

Az országos döntőben 7. osztályosként – az egy évvel idősebbek között – az első dobásával a 73,05 méterrel a nyolcas döntőbe került. Itt már nem sikerült javítania. Az ötödik legjobb eredménnyel zárta a versenyt, oklevéllel honorálták teljesítményét az eredményhirdetésnél.

Gratulálunk, és kívánjuk, hogy jövőre is sikerüljön hasonlóan szép eredményt elérnie!

Oklevél

Fogarasi Márk és Mandl Alice