Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

A bajnokcsapat

A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola 2001-es kézilabdacsapata nyerte a Diákolimpia® országos döntőjét!

Két héttel ezelőtt a Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt bajnokság a Pick Vörösmarty sikerével zárult. Pihenőre azonban nem mehettek még a fiúk, hiszen újabb nagy megmérettetés várt rájuk június 10–12. között Miskolcon: az országos diákolimpiai döntőre készültek.

A hétvégén a IV. korcsoportos kézilabdázás fellegvára volt Miskolc. Igazán színvonalas megnyitóval, olimpiai láng fellobbanásával és az olimpiai esküvel kezdetét vette ennek a szezonnak az utolsó versenye.

A verseny péntek délelőtt sorsolással kezdődött, ahol a Vörösmarty ellenfelei: a Gödöllő, az Ózd és a Budaörs csapatai lettek. Pénteken és szombaton a csoportmeccsek vártak a szegedi tehetségekre. Nagyon jó játékkal biztosították helyüket a négy legjobb csapat között. Az elődöntőben vasárnap reggel a Komló csapata várt a fiúkra. Kicsit álmos kezdés után magabiztos győzelemmel biztosították helyüket a vasárnap délutáni döntőbe!

A döntőben azzal a Gödöllővel kellett szembenézniük a fiúknak, akik a csoportmeccsek alatt megkeserítették a dolgukat. Nagy akarattal, nagy szívvel és nagy játékkal 21–18-as győzelemmel a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola 2001-es csapata lett a diákolimpiai bajnok!

Ebben a szezonban mindent megnyert a Mandl-legénység: 2015 augusztusában a Cell-kupát (Veszprém), 2016. május elején a neuss-i (Németország) tornát, 2016. május közepén a magyar bajnokságot és 2016. június elején a diákolimiai bajnokságot.

Felkészítő tanáruk és edzőjük Mandl Gábor méltán lehet büszke csapatára! A következő szezonra is sok sikert kívánunk a csapatnak és edzőjének!

A diákolimpiai bajnokcsapat tagjai – felső sor: Boróczky Bence, Kiss Levente, Csíki Richárd, Lőrincz Marcell (különdíjas), Balán Norbert, Bajusz Gergő, Mandl Gábor és Mandl Alice edzők, középen: Csamangó Zsombor, Gercsó Balázs, Borbély András, Rea Barnabás, Mészáros Csongor, Tóth Ádám, elől: Kovács Csaba.

delmagyar.hu
Képek