Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

A Pick-Vörösmarty kézilabdacsapata az országos gyerekbajnokság döntőjében 18–14-re legyőzte a veszprémi Éles Kézilabda Iskola SE együttesét, ezzel idén is megszerezte a bajnoki címet!

 

Óriási szegedi fiesta volt a gyerekbajnokság döntőjében! A felnőttviszonyokat tökéletesen leképező finálét hozott a fiú U14-es és a leány U13-as korosztály Mezőtúron rendezett nyolcas döntője. A győztes a lányok között a Győr (az FTC ellen), míg a fiúknál – a profiktól eltérően – a PICK- VÖRÖSMARTY SZEGED (az ÉKI Veszprém ellen) lett.

A „B” jelű négyesben a PICK-VÖRÖSMARTY menetelt nagy magabiztossággal, s mellette a Debrecen került az elődöntőbe. A cívisvárosiak alaposan megnehezítették az Éles Kézisuli dolgát a fináléba jutásért (18–17). Az FTC a Szegednek mindössze tizenegy gólt lőtt, így a Tisza-partiak 19–11-es sikerrel kerültek a döntőbe.

A fináléban aztán a Szeged remekelt az első félidőben, már 10–5-re vezetett, s Éles József tanítványai később sem tudtak fordítani, így a Tisza-partra került a bajnoki cím.

Ezzel a Magyar Bajnoki címmel lezárult egy korszak a PICK-VÖRÖSMARTY életében, hiszen a gyerekbajnokság számukra véget ért, jövőre már „kiöregednek”! Mandl Gábor tanár úr méltán büszke lehet tanítványaira, akik négyszer lettek magyar bajnokok (az elsőt Révész Edinával szerezték), és egyszer bronzérmesek!

A VÖRÖSMARTY csapatára vár még egy diákolimpiai döntő, és bízunk benne, hogy ott is hasonlóan szép eredményt fognak elérni a Mandl-fiúk!

A Magyar Bajnok csapat – felső sor: Mandl Gábor tanár úr, Buday Dániel (volt vörösmartys), Szabó Bence, Bajus Bruno, Csíki Richárd, Lőrincz Marcell (különdíjas), Balán Norbert, Bajusz Gergő, Nagy Balázs, Szabó László másodedző, Buday Ferenc, középen: Kovács Csaba, Borbély András, Rea Barnabás, Tóth Ádám, Mészáros Csongor, elől a kapusok: Sarusi Kiss László, Marczika Barnabás (különdíjas), Szalai Roland (betegség miatt hiányzik a képről).

Szép volt Szeged, szép volt PICK-VÖRÖSMARTY! Gratulálunk!

 

A bajnokcsapat

 

Villáminterjú Mandl Gáborral a delmagyar.hu-n