Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Könyv- és könyvtárhasználati vetélkedő Képek

 

A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola immár 9. alkalommal adott otthont a tankerület 7–8. osztályos tanulóinak, hogy összemérjék tudásukat a könyvtári ismeretek terén.

Idén, április 7-én, Kolumbusz Kristóf születésének 565. és halálának 510. évfordulója alkalmából rendeztük meg a vetélkedőt, melyre 6 csapat nevezett az előzetes feladattal.

Hajónaplót készítettek a 4 fős csapatok, melyek nem csak a zsűri tetszését, hanem a többi csapat elismerését is kiérdemelték. Szebbnél szebb remekművekben gyönyörködhettünk.

A zsűrizés nehéz és nemes feladatát a már jól ismert szakemberek, Dr. Sáráné Lukátsy Sarolta könyvtári szakértő, Kulcsár Marianna gyermekkönyvtár vezető és Dr. Kapronczay Tamás, az Ötágú Síp Kulturális Egyesület tagja végezte.

Az „Édesgyökerek” csapata a Gregor iskolából, a „Nina legénysége” Szatymazról, és a „Vascicák”, a Juhász Gyula gyakorló iskola diákjai is igen kiváló teljesítményt nyújtottak, de lemaradtak a képzeletbeli dobogóról.

A harmadik helyezett csapat iskolánk 8.b osztályos tanulói lettek, név szerint: Árpádfalvi Arienn, Dragity Dávid, Hallósí Kincső és Juhász Brigitta. Ők voltak a „Marineros” csapat. Második helyen a sándorfalvi diákok „Exploradores” csapata végzett, míg a „legmagasabb dobogóra” az Arany János iskola „Arany vándorok” diákjai léphettek.

Az első három helyezett csapat könyvjutalomban részesült. Köszönjük a felkészítő tanárok és a zsűri munkáját.

Szántó Lajosné
szervező tanár