Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

2018. április 21-én Győrben rendezték meg a kötélugró Diákolimpia Országos Döntőjét.

Nagy várakozással és izgalommal indult el péntek délután a versenyre iskolánk két tanulója, Papp Enikő 3.b és Kelemen Jázmin 5.b osztályos tanulók.

Maga a verseny csak szombaton reggel 8-kor kezdődött, de a nagy távolság miatt már előző nap útra kellett kelniük.

Győrben az Egyetem Sportcsarnoka adott otthont a versenynek. A versenyzők, és edzőik elintézték a nevezési és igazolási feladatokat, ezután ismerkedtek a helyszínnel, majd következett a megnyitó, ahol elmondták, hogy a diákolimpián 370 ugróköteles méri össze tudását.

A versenyre a Mórahalmon megrendezett megyei verseny első három helyezettje jutott tovább. Csongrád megyét szegediek, mórahalmiak, makóiak és a szentesiek képviselték. Büszkeséggel töltötte el a versenyzőket, hogy itt lehetnek az országos döntőn.

A gyorsasági versenyek hat pályán kezdődtek meg, majd ezután következtek az egyéni gyakorlatok, ahol korcsoportonként mindenkinek ugyanazt a kötelező gyakorlatot kellett elvégeznie. Szigorúan pontozták a gyakorlatokat, számított, hogy hány hibát vétett a versenyző, és az is, hogy mennyi idő alatt végeztek. A legjobbak jutottak tovább a döntőbe, melyre 13 óra körül került sor. Enikő és Jázmin is továbbjutott, nem kis dicsőség ez, hiszen az ország legjobbjai között már szoros a verseny, és nagyon erős volt a mezőny.

Eredmények
  • Papp Enikő
    • gyorsasági 8. hely
    • összetett 9. hely
  • Kelemen Jázmin
    • gyorsasági 18. hely
    • összetett 19. hely

A versenyzők köszönik az osztálytársaknak és a pedagógusoknak a biztató szavakat, és hogy szurkoltak nekik!

Képek a versenyről