Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

A boldogság világnapja

Iskolánk BOLDOG ISKOLA, Schüssler Mónika tanítónő már több éve tart boldogságórákat a gyerekeknek, így fontos volt számunkra, hogy érdekes programokkal tegyük ezt a napot mosolygósabbá.

A boldogságunk érdekében a legfontosabb talán, hogy a bensőséges kapcsolatok kiépítésén, és a szociális képességeink fejlesztésén dolgozzunk.

A boldogság 40%-ban tanulható. Az, hogy mennyire tudunk boldogok lenni, 50%-ban a génjeinktől függ. Sokan nem is gondolnák, hogy életkörülményeink csak 10%-ban befolyásolják boldogságunkat. Azonban, és itt jön a jó hír, a boldogság 40%-ban tanulható, vagyis nem mutogathatunk a szüleinkre, gyerekeinkre, kollégáinkra, a körülöttünk élőkre, nem panaszkodhatunk az életkörülményeinkre, mert a boldogságszintünkön tudatosan mi magunk is tudunk emelni. Ezért fontos, hogy már gyerekkorban játékos feladatok, dalok segítségével megismertessük a gyermekeket a pozitív gondolkodás morzsáival.

Programjaink között szerepelt a közös éneklés, megfogalmazták gondolataikat a tanulók arról, hogy számukra mi jelenti a boldogságot, hálabefőttet készített minden osztály, egy nagy szívre felírták, hogy miért hálásak a pedagógusoknak, és minden tanuló szavazhatott, hogy számára mi jelenti leginkább az apró örömet egy szürke hétköznapon. Legtöbb szavazatot a hobbi, a családban töltött idő, és az osztálytársakkal töltött idő kapott.

Kívánunk mindenkinek mosolygós napot, és sok-sok boldog percet!

„Boldogok azok, akik észreveszik a szépet olyan helyeken, ahol mások semmit sem látnak.” Camille Pissarro