Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

2013. április 5-én Budapesten vett részt iskolánk 30 tanulója és a Dózsa iskola diákjai egy, a Somogyi Könyvtár szervezésében történt múzeum látogatáson. Két intézményt, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumot és a Magyar Természettudományi Múzeumot tekintettük meg és vettünk részt mindkét helyen érdekes, látványos foglalkozásokon.

A Közlekedési Múzeumban 3 foglalkozás kötötte le diákjaink figyelmét: a kerékpár története, a városi közlekedés és egy szegedi kiállított villamoson zajlott beszélgetés, illetve egy kézműves foglalkozás a kerékpárral kapcsolatban. A kiállítások megtekintése nagy élményt szerzett a gyerekeknek, láthattuk a Szent Jupát hajót, régi , érdekes terepasztalokat mozdonyokkal, vagonokkal, betekinthettünk 50-100 éve közlekedett vonatok utasterébe, lyukasztottunk 1 Ft-os villamos jegyeket, megnéztük a régi korok légi, vízi és szárazföldi járműveit, jegyeket, közlekedési részvényeket.

Délben egy jóízű három fogásos finom ebéddel vendégeltek meg bennünket a Manuel étteremben.

Délután a Természettudományi Múzeumba mentünk, ahol szintén foglalkozás keretében volt alkalmunk elmélyedni a vízi világ csodáiban, élőlényeiben. Itt is lehetőségünk nyílt arra, hogy részletesen megnézzünk egy-egy kiállítást, Magyarország állat- és növényvilágát, a kőzeteket, ásványi anyagokat, Noé bárkáját a sok-sok állattal, a világ legjobb természetfotóit.

Nagyon hasznos, érdekes és szórakoztató programokban volt részünk, köszönjük a Somogyi Könyvtár gyermekkönyvtárosainak a lehetőséget és Nagy Zsuzsanna és Östör Szabina könyvtárosok részvételét a nap lebonyolításában.

Szántó Lajosné könyvtáros tanár