Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Kötélugró házi bemutató és bajnokság

Iskolánkban kötélugró házi bemutatót és bajnokságot szerveztük ebben a tanévben is az eddigi hagyományt megőrizve, de mégis megújítva.

A tornateremben du. 1415-kor kezdődött a program, melyre a résztvevőkön kívül már 14 órától érkeztek az érdeklődők, szülők, nagyszülők, testvérek. A rendezvényt iskolánk igazgatóhelyettese, Hopenthalerné Fehér Ilona lelkesítő szavakkal nyitotta meg. A félperces gyorsasági futás versenyszámban érem-, a félperces gyorsasági dupla versenyszámban oklevéldíjazásban részesült korcsoportonként az első három helyezett, és minden résztvevő kapott emléklapot. Az igazi különlegesség idén az volt, hogy három korosztályban 1-1 formációs csapatgyakorlattal is készültünk.

Idén 37 tanuló vett részt bemutatónkon. Az esemény előkészítésében, szervezésében, lebonyolításában két 7.b osztályos diák: Körmendi Kata, Varga Kitti, valamint Héjja Izabella, Ocskó Viktória, Mészáros Eliza, Diviki Zsuzsa és Sárszegi Dávid segített. Dávid kötélugró edzőnek tanul a Szegedi Tudományegyetemen, korábban aktív versenyző volt, Európa- és Világbajnokságon is eredményesen szerepelt a magyar válogatott színeiben.

Hálásan köszönjük segítségüket, hiszen nélkülük nem lehetett volna ilyen gördülékeny és színvonalas ez a rendezvény! A versenyen készült képek is ezt tükrözik.

A rendezvény kán-kán gyorsasági futással kezdődött, páros fitnesz, majd Dávid látványos egyéni gyakorlata következett. Ezután a gyorsasági versenyszámok zajlottak. Rövid szünet után a középiskolás vendégek páros kisköteles gyakorlattal, a kezdőbbek „kereszt-kereszt” bemutatóval, a haladóbbak pedig páros és hármas kínai gyakorlattal, valamint a formációs koreográfiákkal szórakoztatták a jelenlévőket. A rendezvény zárásaként következtek az egyéni gyakorlatok, a várva várt eredményhirdetés és a technika teremben a megvendégelés.

A megyei kötélugró diákolimpiai verseny 2017. március 8-án, Mórahalmon kerül megrendezésre.

Köszönjük az iskola, a kedves szülők és minden segítő támogatását! Jó felkészülést!

Ördög Nóra Eszter

Képek az eseményről

Eredmények

Gyorsasági

I. korcsoport

 • futás
  1. Hegyes Dóra 51
  2. Seres Csenge 50
  3. Dencsi Lili 49
 • dupla
  1. Papp Enikő 48
  2. Hegyes Dóra 44
  3. Hegedűs Luca 41

II. korcsoport

 • futás
  1. Tomai Kinga 66
  2. Kelemen Jázmin 63
  3. Molnár Zsófia 57, Szűcs Dóra 57
 • dupla
  1. Kelemen Jázmin 66
  2. Tomai Kinga 60
  3. Szűcs Dóra 54

III. korcsoport

 • futás
  1. Nagy Brigitta 60
  2. Buczkó Anita 55
  3. Báló Petra 52
 • dupla
  1. Nagy Brigitta 60
  2. Buczkó Anita 57
  3. Kutas Gréta 49, Báló Petra 49

Egyéni szabadon választott

I. korcsoport

 1. Papp Enikő 2.b

II. korcsoport

 1. Kelemen Jázmin 4.b
 2. Tomai Kinga 4.a
 3. Papdi Kíra 5.b, Szűcs Dóra 5.b

III. korcsoport

 1. Buczkó Anita 5.b
 2. Nagy Brigitta 5.b