Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Évről évre egyre több meghívást kap kötélugró csoportunk, ami a kötélugrás sportág és iskolánk egyre nagyobb népszerűségét mutatja.

 

Idén tavasszal eddig két szegedi felkérésnek tettünk eleget. Hátra van még június elején az Agóra színpadán történő szereplésünk, majd Mezőkovácsházára készülünk június 8-án, mert az ottani Csanád Vezér Általános Iskola hívott meg bennünket egy nagyszabású sportnapi bemutatóra.

A tavaszi első fellépésünket április 27-én, szerdán a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Sport napján: a Trapp napon, a KAR Testnevelési Tanszékén tartottuk. Zsúfolásig megtelt a sportcsarnok hallgatókkal, tanárokkal, sportkedvelőkkel. A bemutatónk végén velünk ugrált Sárszegi Dávid is, aki kötélugró edzőnek tanul a Szegedi Tudományegyetemen és sportszakmai gyakorlatát iskolánkban tölti. Ő korábban Európa- és világbajnokságokon is eredményesen szerepelt a magyar válogatott színeiben. A bemutató után a gratulációk mellett finom túrórudikat, joghurtokat kaptunk jutalmul!

Ezt követően május 20-án, pénteken délután a Sólyom utcai Rókás Óvodában szerepeltünk az ottani családi sportnapon. Egészen más közönségnek mutattuk meg, mennyi mindent lehet ugrálni, trükközni, hajtani a különböző kötelekkel, még a legkisebbeknek is, hiszen itt ovisok is ugráltak velünk. Jutalmul a program után vendégül láttak bennünket finom enni- és innivalóval!

Köszönjük a rendezvények megvalósításához nyújtott iskolai, szülői támogatást, segítséget! Zenés, látványos gyakorlataink elnyerték a közönség tetszését! Érdemes megnézni a bemutatókon készült képeket is, jól tükrözik az ottani pezsgő hangulatot.

Ördög Nóra Eszter
testnevelő, edző

Képek