Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kiemelt feladatként kezeli a gyalogos, valamint a kerékpáros balesetek megelőzését.

A közlekedők ezen rétege védtelenebb és így kiszolgáltatottabb is a fizikai tényezőknek, ezért ezek a balesetek szinte mindig súlyos sérüléssel és nem ritkán halállal végződnek.

Az ilyen jellegű balesetek megelőzése érdekében indított figyelemfelhívó, biztonságos közlekedésre nevelő kampány keretében 2017. április 22-én a rókusi Tesco parkolójában szervezik meg a „Közlekedik a család” vetélkedőt, melyre azon családok jelentkezhetnek, akik legalább egy 6-17 év közötti gyermeket nevelnek.

A rendezvényen a családok KRESZ tesztet töltenek ki, majd a szülőknek egy ügyességi pályán kell feladatokat végrehajtaniuk személygépkocsival, míg a gyermekek szintén ügyességi feladatokat hajtanak végre kerékpárral. A legeredményesebb család megyénket képviseli a verseny országos döntőjén Budapesten, 2017. június 10-11. között. Az országos verseny fődíja egy Škoda Rapid Spaceback személygépkocsi.

A vetélkedő

  • időpontja: 2017. április 22., 10.00 órától 14.00 óráig,
  • helyszíne: Szeged, rókusi Tesco (Rókusi körút 42-64).

Jelentkezési lap
www.kozlekedikacsalad.hu