Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

A Rókusi Általános Iskola az idén is megrendezte a „Milne" angol nyelvű szavalóversenyt angolul tanuló gyermekek számára. Újházy Bendegúz és Halla-Zsunyi Thomas neveztek be iskolánkból. Bendi a 3.–4.-esek kategóiájában, Thomas pedig az angol anyanyelvi hátterű gyerekek között mérette meg magát.

Nagyon izgultunk, sok ügyes gyermek szavalatát hallgattuk meg. Amíg a zsűri döntését vártuk, finomabbnál finomabb süteményekkel vendégeltek meg minket.

De egyszer csak eljött az igazság pillanata. Bendegúz a zsűri különdíját kapta meg, mert nagyon szépen adta elő a Little Red Riding Hood történetet, hibát nem ejtett, ügyesen játszott a hangjával, de nem vers volt a szövege, hanem próza. Thomas is hibátlanul mondta el a kisfiú versét, ami arról szólt, hogy az anyukája semmiképpen nem akar kiskutyát. Magabiztos volt, jól hangsúlyozott, jó volt a hangereje, így az előkelő második helyezéssel ismerték el a teljesítményét! Gratulálunk nekik és köszönjük a szüleik segítségét, hiszen ők otthon is sokat foglalkoznak a nyelvtanulással.

Hajrá Fiúk! Csak így tovább!

Niemi Mária
angol nyelvtanár

Az eseményről készült képek megtekinthetők galériánkban.