Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Az idei évben új helyszínen, a Szent-Györgyi Albert Agórában rendeztük meg a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Művészeti Gálát. A korábbi évekhez képest nem csak a helyszín változott, hanem a műsor összetétele is. A komplex művészeti nevelés jegyében az iskolában működő több művészeti csoport is bemutatkozott.

A Néptánc Gála hagyományaihoz hűen felléptek az alsó tagozatos osztályok egy-egy néptáncbemutatóval. A TánCentrummal való együttműködés eredményeként új színfoltként szerepeltek a 7. évfolyamos tanulóink a tanév folyamán tanult társastánc-produkciójukkal. S az idén egy zenei blokkal is ünnepeltünk, amelyet a felső tagozatos tanulókból és tanáraikból alakult énekkar és zenekar adott elő.

A rendezvényen immár második alkalommal lépett fel vendégként a Vajdaságból érkező hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola. A Gála másik vendégintézménye – a Tehetségpontként is működő – Algyői Fehér Ignác Általános Iskola volt.

Örömünkre szolgált, hogy tehetséges tanulóink ismét bemutathatták sokszínű, színvonalas produkcióikat az érdeklődő szülőknek, vendégeknek.

Az eseményről készült képek megtekinthetők Galériánkban, illetve a szegedma.hu cikkében.

Gáspár Andrea