Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

2016. június 3-án Művészeti Gálát rendeztünk az Szent-Györgyi Albert Agórában. Az ünnepi megnyitó után a kiemelkedő sportolói teljesítmények jutalmazására került sor: Buday Dániel válogatott kézilabdázó átadta a Buday-díjakat, majd a „Kézilabdás reménységek a Vörösmartyban” emléklapot vehették át a díjazottak.

A gálaműsor első részében a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a nemzeti értékeink bemutatásával megemlékeztünk a hagyományainkról, gyökereinkről, melynek egyik fő alapköve a néptánc és a népzene. Egy-egy koreográfiával, népi játékfűzéssel bemutatkoztak az alsó tagozatos néptánccsoportjaink, az énekkar-zenekar népdalfeldolgozásokat adott elő, és vendégként szerepelt a vajdasági Hajdújárásról érkezett Petőfi Sándor Általános Iskola csoportja.

A második rész a Tehetségpontként működő iskolánk Tehetségnap-bemutatója volt, amely során képet kaphattunk mind a sport, mind a művészeti nevelés területén folyó sokrétű tehetséggondozásról. A szülők, gyerekek, vendégek láthattak társastáncot, modern táncot, zenés gimnasztikai és kötélugró- bemutatót, és felléptek a nemzetközi és országos eredményeket elérő egyéni tehetségeink is gitárjátékkal és akrobatikus tánccal. A Gála a komplex művészeti nevelés jegyében létrejövő produkcióval zárult, melyben az énekkar, az iskolában alakult zenekar és a néptáncos tanulók közösen, tanáraikkal együtt vettek részt.

Kellemes hangulatú, élményekkel teli délutánt töltöttünk el együtt.
Köszönjük vendégeink megtisztelő figyelmét!

Gáspár Andrea
szervező

Képek