Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

ÖKO- és tánctábor Szilvásváradon a TánCentrummal

 

A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói a nyári szünetben 2015. augusztus 15-től augusztus 19-ig öt napos ÖKO-táborban vettek részt. A tábor a TánCentrum Szegedi Táncművészeti Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel való együttműködéssel, a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0326 azonosító számú program keretében valósult meg.

 

Tanulóink a Zöld út az innovációnak – komplex nevelési programban vehettek részt, amely során az ökoprogramok mellett táncórákon és kirándulásokon gyarapíthatták ismereteiket, fejleszthették készségeiket. A tábor sokoldalú programjai iskolánk nevelési-oktatási stratégiájával összhangban a környezettudatos nevelésre, a mozgás fontosságára és a komplex művészeti nevelés megvalósítására fókuszált.

A TánCentrummal intézményünk évek óta fennálló kapcsolata a közös programok által tovább erősödött.

Szóljon erről az élményről egy tanulói beszámoló is! Nagy Bettina 7.a osztályos tanuló élménybeszámolóját olvashatják.

Gáspár Andrea, Hegyközi Tamás
tanárok

 

Nyári ÖKO- és tánctábor

Lehetőségem volt augusztusban elmenni egy tánctáborba, melyet a TánCentrum szervezett meg Szilvásváradon. E hónap 15-én a Tesco áruház parkolójából busszal indultunk el. Közel 6 órás út után megérkeztünk a szállásunkra a szilvásváradi Lipicai Hotelbe, mely mellett egy étterem és egy „kis” disco terült el. Az első nap berendezkedéssel és kisebb költözködésekkel telt. 4-6 fős szobákat kaptunk, melyek el voltak látva terasszal és fürdőszobákkal. Esténként közös tábortáncot tartottak; nem voltunk egyedül, röszkeiek, gimnazisták és profi táncosok is voltak itt. A nappalok gyorsan, az éjszakák lassan teltek.

Nyilvánvalóan táncórák is voltak. Nagyon élveztük őket, mert a tanárok nagyon kedvesek, a koreográfiák könnyen tanulhatóak, egyszerűek, élvezetesek voltak. Sokféle stílust ismerhettünk meg, pl. a cha-cha-chát, jive-ot, salsát és tangót. Még angol keringőzni is megtanultunk.

Az órákon kívül másfajta foglalkozások is voltak. Festettünk, készítettünk madáretetőt, agyagszobrokat. Árpi bácsi még ÖKO-órát is tartott. Azt is élveztük. Mindezek mellett ellátogattunk Egerbe, megnéztük az egri várat. Kirándultunk a Szalajka-völgybe, az Ősember-barlangba – ahol én nagyon féltem – a meredek út és a magasság miatt. A Fátyol-vízesés is gyönyörű volt.

Ezalatt az 5 nap alatt az iskolatársakkal is jobban összeismerkedhettünk. Bebizonyosodott, hogy az emberek teljesen mások az iskolán kívül. Én nagyon élveztem ezt a tábort és szerintem a többiek is. Én csak azt emeltem ki, ami nekem a legjobban tetszett. Sokan várjuk, hogy újabb lehetőségünk adódjon elmenni egy ilyen táborba!

Nagy Bettina 7.a