Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyartanárok Egyesülete szervezésében került sor Arany János születésének 200. évfordulójára rendezett versmondó versenyre.

Hetekig tartó felkészülés után a tankerületi fordulót a Somogyi Könyvtárban rendezték. Papdi Kíra Rebeka, iskolánk 6. b osztályos tanulója 2. helyezettként jutott innen az országos versenyre, melyet 2017. november 25-én rendeztek Budapesten, az Országos Széchényi Könyvtárban. Magyarország 7 tankerületéből összesen 21 tanuló jutott be ebbe a döntőbe. A kislány kimagasló, szép teljesítményt nyújtott.

Kora reggel, 5.45-kor indultunk a Nagyállomásról. Nagyon kellett sietnünk, hogy a Nyugatiból átérjünk busszal a Budavári Palotába, ahol 8.30-9 óráig volt regisztráció.

Az órákig tartó versenyen Kíra először a szabadon választható versét mondta el, Arany János: Hajótörött címmel, majd a kötelező vers következett, ami Arany János: Toldi című művének 7. énekéből: A temetőben részlete volt.

A szavalatok előadása után a rendezők szendvicsebéddel kedveskedtek a versenyzőknek és kísérőiknek. Ez alatt a neves zsűri meghozta döntését. Az ünnepélyes eredményhirdetés után 17 órakor indultunk vissza a Nyugatiba, hogy elérjük a 17.50-kor induló és este 20.15-kor Szegedre érkező vonatot.

Nagyon szép, értékes, tapasztalatokkal, örömökkel teli, kissé fárasztó napot töltöttünk ezen a színvonalas rendezvényen. Méltó módon emlékeztünk meg Arany János munkásságról. Kitartó felkészülésünkkel, szép szereplésünkkel tiszteletünket fejeztük ki a költő nagysága előtt.

Bánáthy Jánosné
felkészítő, kísérő pedagógus