Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

2013 december 2-án rendeztük meg immár második alkalommal a városi SPEAK UP versenyt a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

Az 5.-6- os kategóriában ismét az volt a feladat, hogy a tanuló magáról beszéljen 3 percig folyamatosan, mutatkozzon be, és mesélje el, amit fontosnak tart, hogy tudjanak róla. A 7.-8. -os kategóriában Power Point prezentációval készültek a versenyzők. Egy várost vagy országot kellett bemutatni, ahol már lehetőleg járt is személyesen. A diákon természetesen nem lehetett szöveg, hiszen fejből kellett beszélni , nekik már 5 percben.

A zsűri tagjai Moró Ágnes és Mészáros István voltak, akik elismerően nyilatkoztak a gyerekek felkészültségéről, bátorságáról, talpraesettségéről.

Az I. katagóriában I. helyezést ért el Nagy Levente a Rókusvárosi II. számú Iskolából, II. helyezést kapott Sefcsik Benedek Szőregről a Kossuth Lajos Iskolából, és III. lett Nagy-Pál Máté a Vörösmarty Iskolából. A II. kategóriában Ludányi Máté, az Arany János Iskola tanulója nyert, II. lett Gubik Lili Szőregről a Kossuth Lajos Iskolából, III. lett Ördög Danka a Domaszéki Általános Iskolából és IV. helyezést ítélt a zsűri Beretka Annamáriának, amiért a közönséget is bevonta az előadásába.

Hálásan köszönjük a zsűri munkáját, az Oxford University Press hozzájárulását a díjazáshoz, és nem utolsó sorban a versenyzőket segítő felnőtteket, szülőket illetve nyelvtanárokat! Reméljük jövőre is érdeklődés kíséri majd rendezvényünket, hogy a gyerekek minél több lehetőséget kapjanak a megmérettetésre, nyelvtudások megmutatására.

Niemi Mária
angol nyelvtanár
a verseny szervezője

Az eseményről készült képek megtekinthetők galériánkban.