Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Sportág- és hangszerválasztó családi nap

Az Európai Sporthét programsorozatához csatlakozva 2023. szeptember 23-án rendeztük meg hagyományos családi napunkat, ami idén a mozgás és a zene jegyében zajlott.

A szeptemberi délelőttön iskolánk hangszerek és sportágak kavalkádjának színterévé változott át, hiszen a rendezvény során zenével, valamint aktív mozgással kapcsolatos bemutatók, programok várták diákjainkat és hozzátartozóikat. A kitelepülő sportágakat edzők és sportolók irányításával, a bemutatott hangszereket pedig zenetanárok segítségével lehet megismerni, illetve kipróbálni.

Krizsánné Turcsányi Marianna igazgató megnyitója után színvonalas színpadi produkciókat láthattunk a zenéhez, valamint a sporttevékenységhez kapcsolódó mozgásformák színes palettájáról.

A Családi nap során bemutatásra kerülő közel húsz sportág között a küzdősportoktól kezdve, a labdajátékokon át a vizes – és technikai sportokig szinte valamennyi szegedi egyesület sportága megtalálható és kipróbálható volt. Az aktív mozgás közben a családtagok lehetőséget kaptak arra is, hogy a sportágak képviselőinek érdekes és izgalmas élménybeszámolóját hallgassák meg, illetve tanácsokat kapjanak például a tehetségazonosítás témakörében.

Persze azoknak sem kellett csalódniuk, akik a zene miatt érkeztek hozzánk. Az újjászületett multifunkciós tereinkben számos hangszer kipróbálható volt, a teljesség igénye nélkül: furulya, klarinét, szaxofon, zongora, többféle gitár, illetve dob.

Diákjaink a sportágak és a hangszerek kipróbálásának fejében aláírásokat gyűjtöttek menetlevelükbe, amellyel a bemutatókat tartó partnereink értékes ajándékait nyerhették meg a nap záróakkordjaként.

Bízunk benne, hogy az idei rendezvény minden résztvevőnek óriási élményt és igazi motivációt jelentett a sport és a zene irányába egyaránt.

Köszönjük a megjelenő sportegyesületeknek, a zenei oktatóknak és fellépőknek, hogy egy igazán nagyszabású rendezvényt bonyolíthattunk le Pocsai-Farkas Zsuzsanna testnevelőnk és kollégáink irányításával.