Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Szobrászatban a legjobbak között

II. Vörösmarty Komplex Művészeti Vetélkedő és XIV. Országos Komplex Művészeti Vetélkedő Szolnok.

A Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola immár 14 éve rendezi meg Országos Komplex Művészeti Vetélkedőjét, ahol 4 kategóriában (grafika-festészet, szobrászat, kreatív írás és számítógépes grafika) indulhatnak a művészpalánták 3 korcsoportból (3–4. osztály, 5–6. és 7–8. osztályosként).

A bekerülés feltétele, hogy az adott intézmény az országos felhívás kiírásának megfelelően helyi fordulóban válassza ki kategóriánként a legjobb alkotókat és előzetesen nevezzen.

Az idei téma a Nagy utazás volt és a szolnokiak mindig szabad kezet adnak ennek értelmezéséhez: lehetett térben és időben is utazni, és a gyermeki képzelet sokszor kalandozott a mesevilágba is vagy akár másik dimenzióba, bolygóra, így fantáziadús és sokszínű alkotások születtek. A helyi fordulót mi 2023. április 3-án tartottuk, ahová 50 gyermek jelentkezett és 2 kategóriában: grafika-festészet valamint szobrászat, összesen 19 díjat osztottunk ki. Zsűri tagjai Szőke Orsi, Tóth Margit és Vidovicsné Szamosi Csilla voltak. A következő helyezések születtek:

Grafika-festészet
3–4. osztály 5–6. osztály 7–8. osztály
I. Nagy Loretta Berényi Hanna Papp Dániel István
II. Mihók Viktória Zsíros Lénárd Dudás Kornél
III. Neparáczki Milán Bedő Sarolta és Kiss Benedek Bendegúz
Szobrászat
3–4. osztály 5–6. osztály 7–8. osztály
I. Halasi Máté Gémes Lilla Rebeka Kiss Gabriella Mária
II. Pach Dorka és Bóna Viktória Szabó Luca Laura Nagy Regina
III. Pajzer Alexandra Szloboda László Rómeó

Az országos fordulóra tudatosan készültünk és izgalommal vágtunk neki az útnak. A szervezés profizmusáért és az esemény gördülékeny lebonyolításáért köszönetünket fejezzük ki a Szolnoki Fiumei Iskola tantestületének és kiemelten Almási-Rab Beatrix tanárnőnek.

Felemelő és inspiráló élmény volt ennyi tehetséges gyermeket egy helyen látni, akik az ország minden pontjáról alkotni érkeztek. Összesen 270 tanuló érkezett és vett részt a megmérettetésen. Intézményünk rendkívüli büszkeséggel jöhetett haza, mert Szobrászat I. kategóriában országos 3. helyezést ért el Pach Dorka (4.b osztály, felkészítői: Szőke Orsi és Tóth Margit) valamint különdíjat kapott különleges alkotásáért Szabó Luca Laura (6.b osztály, felkészítője Tóth Margit).