Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Április 2-án rendeztük meg a már hagyományos könyvtárhasználati versenyünket a 7–8. osztályos tanulók részvételével. Az idei év témája a 230 éve született Kőrösi Csoma Sándor munkássága volt.

Hat csapat jelentkezett a versenyre. Előzetes feladatként plakátot készítettek Kőrösi Csoma útjáról, majd személyesen is bemutatták a nagy utazó tudós érdemeit. Alapos felkészültségüket mutatta, hogy a hat csapat pontszámai között nyolc ponttal maradt le az elsőtől az utolsó csapat. A harmadik helyért éppen iskolánk „Világjárói” küzdöttek, de a villámkérdések során egy ponttal lemaradtak.

A verseny győztesei a „Vándorok” lettek, ők az SZTE Ságvári Gyakorló Iskolájának diákjai. A másodikok az Arany János Iskola „Aranyos nyelvtudósai”, míg a harmadik helyet a sándorfalvi iskola „Ujgur” csapata szerezte meg. Részt vettek még a Juhász Gyula Gyakorló Iskola „Vándorló juhászai” és a szatymazi „Utazók”.

A zsűrizésben közreműködött Sáráné Dr. Lukátsy Sarolta könyvtári szakértő, Kulcsár Marianna, a Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtárának vezetője és Novkovné Hevesi Andrea, az Odessza fiókkönyvtár vezetője. Köszönjük lelkiismeretes munkájukat.

Szántó Lajosné könyvtáros tanár, a verseny szervezője

DSC09911