Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés

 

 

Iskolánk is csatlakozott a Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú intézményekben valamint szabadidős közösségi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az iskolán kívüli szereplők bevonásával című, TÁMOP-6.1.2.A-14/1 jelű pályázat keretében megvalósuló Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés (TIE) projekthez.

A projektről bővebb leírás található az alábbi címeken:

 

 

Bartók Béla próba Képek

A Teljes körű iskolai egészségfejlesztés című projekt keretében mind a 23 helyszínen rendben, magas szakmai színvonalon és nem utolsó sorban jó hangulatban zajlott le a Bartók próba. A 2015. március 6-án tartott eseményen országszerte 3022 tanuló vett részt, ahol a gyerekek különböző tájegységek és népek tradicionális táncával, hangszerekkel, népi játékokkal valamint modern táncokkal ismerkedhettek meg.

A Bartók próbán készült képek és videók az alábbi linkeken érhetőek el:

 

 

Szent László próba Képek

A Teljes körű iskolai egészségfejlesztés című projekt keretében mind a 18 helyszínen szervezetten, magas szakmai színvonalon és nagyon jó hangulatban zajlott le a Szent László próba. A 2015. március 14-én tartott eseményen országszerte 2939 tanuló, az április 18–19-én tartott eseményen országszerte 3010 tanuló vett rész, ahol a gyerekek játékos ügyességi akadálypályákat teljesítettek. A Szent László próbán többek között a krumpliültetést, a váltóbottal futást, a négykézláb-, pók- és rákjárást, a karikarakót és a kézilabdával szlalomozást is ki lehetett próbálni.

A Szent László próbán készült képek és videók az alábbi linkeken érhetőek el:

 

 

Maraton és Kinizsi próba Képek

A Teljes körű iskolai egészségfejlesztés című projekt keretében mind a 18 helyszínen rendben, magas szakmai színvonalon és nem utolsó sorban jó hangulatban zajlott le a Maraton és Kinizsi próba. A 2015. március 28–29-én tartott eseményen országszerte 2951 tanuló, az április 11-én tartott eseményen országszerte 2964 tanuló vett részt. Külön öröm számunkra, hogy a jászberényi Klapka György Szakközép- és Szakiskola, Általános Iskola és Speciális Szakiskola Szent István körúti Tagintézményéből érkezett nagyon csendesnek és visszahúzódónak tűnő, súlyos autista fiú is olyan odaadással és élvezettel teljesítette mindkét próbát, olyan aktívan és nyitottan állt a harcművészetekhez, amit képzelni se mertünk. Próbarúgást végzett, ütéseket tanult meg, bukfencezett, ugrott és nem utolsó sorban becsülettel teljesítette a maratoni távot.

Május 9-én mind a 18 helyszínen rendben lezajlott az „Egyem vagy ne egyem?" Maraton és Kinizsi próba, mely eseményen országszerte 5901 tanuló vett részt. A programokon a gyerekek figyelmét a mozgás mellett az egészséges táplálkozásra is felhívtuk (zöldségfelismerés és -kóstolás).

A Maraton és Kinizsi próbán készült képek és videók az alábbi linkeken érhetőek el:

 

 

Foglalkozások Képek

Táplálkozás

 • március 17., 1. foglalkozás: Táplálékpiramis
 • március 31., 2. foglalkozás: Szólások, közmondások
 • április 10., 3. foglalkozás: Kóstoló
 • április 14., 4. foglalkozás: Táplálkozási totó
 • április 28., 5. foglalkozás: A táplálék útja
 • május 26., 6-7. foglalkozás: Zöldségszobrászat

Ivóvíz

 • március 19., Készülődés a víz világnapjára
 • március 20., A Szent István téri víztoronynál
 • március 23., 1. foglalkozás
 

Sérülés

 • március 24., 1-2. foglalkozás

Egészségkommunikáció

 • március 26., 1-2. foglalkozás
 

Higiéné

 • április 16–17., 1. foglalkozás
 • április 29, május 4., 2. foglalkozás