Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Véget ért a 2019-es esztendő, megünnepeltük az új évtized eljövetelét. Ilyenkor az emberek számot vetnek, felidézik, összegzik a közelmúlt történéseit, hogy azokból erőt merítve induljanak az új kihívások felé. Mi, itt a Vörösmartyban is hasonlóképpen teszünk most. Összegyűjtögetjük a decemberi örömteli készülődés pillanatainak illatos morzsáit, hogy betehessük elemózsiaként képzeletbeli tarisznyánkba, s bátran nekivághassunk az új esztendőnek.

A múlt hónap elején nálunk járt a Grimm-Busz Színház, amelynek tagjai karácsonyi komédiájukkal jól megnevettették napköziseinket, s még a Mikulást is el tudták csalogatni az iskola aulájában frissen nőtt havas hegyek közé.

Azért Miklós napján sem maradtunk Télapó nélkül, hiszen a nagyszakállú (a nyolcadikos fiatalembernek szüksége volt némi arcszőrnövesztő és idősítő szérumra a bevetés előtt) serény segédeivel sorra járta az alsósok termeit, ahol csillogó szemmel, hangos énekszóval várták a gyerekek a megérdemelt csomagokat.

A téli szünet előtt egy, a magyar kutyafajtákat bemutató izgalmas interaktív előadáson is részt vehettek intézményünk tanulói, ahol okosodtak, szórakoztak, s egy aranyos, érdekes, puli alakú kiadvánnyal is gazdagodtak.

Az adventi készülődés során a Boldogiskola-program keretein belül a 4.b osztályosok leptek meg minket szívhez szóló énekükkel, amellyel meghittebbé tették a közös gyertyagyújtások pillanatait.

Rengeteg izgalmas, ötletes, gyönyörű saját készítésű ajándéknak való portékát hoztak diákjaink és szüleik a már hagyományosnak számító Adventi Kézműves Vásáron.

Még karácsony előtt igyekeztünk csodát csempészni a hétköznapokba: az Utazó Planetárium jóvoltából lehozhattuk a csillagokat is az égről a gyerekeknek.

Az év utolsó iskolai napját a karácsonyi ünnepség aranyozta be, amelyre kicsik és nagyok óriási lelkesedéssel és energiával készültek, s a felkészítő pedagógusok szorgos tanítványaikkal igazán derűs és meghitt pillanatokkal ajándékozták meg a közönséget.

Jólesik ilyenkor, a zimankós januárban visszapillantani ezekre a szívmelengető pillanatokra, s erőt gyűjteni belőlük a munkás hétköznapokhoz.