Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

XV. Komplex Művészeti Vetélkedő

„Szerencsére mindannyian álmodunk, sokszor színeset és varázslatosat, olykor rémisztőt vagy szomorút. Az álmaink ezerfélék lehetnek: hihetetlenek vagy valóságosnak tűnők, érthetetlenek vagy nagyon is érthetőek.”

Minden évben izgalommal várjuk a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola versenykiírásait, ahol izgalmas, sokrétű és rendkívül inspiráló témákat dolgozhatnak fel tanulóink. Idén 15. alkalommal rendezték meg a versenyt, melynek elődöntőjét iskolánkban tartottuk 2024. március 25-én, ahová 47 diákunk jelentkezett.

A háziversenyen a következő eredmények születtek:

A háziverseny eredményei
Helyezés 3–4. évf. grafika Felkészítő 3–4. évf. szobrászat Felkészítő 5–6. évf. grafika 5–6. évf. szobrászat 7–8. évf. grafika 7–8. évf. szobrászat
I. Nagy Dorottya Kissné Mészáros Edina Gyapjas Emese Czentye Kinga Kis Benedek Bence Pajzer Alexandra Dudás Kornél Zsíros Lénárd
II. Gombár Panna Czentye Kinga Tóth Zoé Borbély László Szőke Leah Gémes Emma Zsíros Zia Gémes Lilla
III. Molnár Csanád Kissné Mészáros Edina Bedő Gergő Czentye Kinga Mihók Viktória Berényi Hanna Szabó Luca

Az országos versenyre 14 tanulót neveztünk, akik heteken át készültek, ötleteltek, vázlatokat és mintadarabokat gyártottak, hogy mire a megmérettetésre kerül a sor, már a fejükben és a kezükben legyen a terv. A korai kelést, a vonatút fáradalmait cseppet sem éreztük rajtuk, az izgalommal teli várakozást annál inkább.

A XV. Komplex Művészeti Vetélkedőre 247 tanuló érkezett 33 intézményből, többségük művészeti iskolából. A rendezvény nagyszerűsége abból is fakad, hogy a gyerekeknek ott helyben kell alkotniuk 10–13 óra között és délutánra már meg is kapják az eredményt. A termeket járva és a zsűri bevallása szerint is kimagasló színvonalú, kreatív és technikailag is sokszínű alkotások születtek: a rajzoláson és festésen túl a szobrászok dolgoztak agyaggal, alufóliával, méhviaszos olvasztással, dróttal, mozaikkal.

Intézményünk 7.b osztályos tanulója, Szabó Luca Laura 7–8. osztályos szobrászat kategóriában első helyet ért el Álom-kavalkád című installációjával, felkészítő tanára Tóth Margit.

Köszönjük Kissné Mészáros Edina, Czentye Kinga és Borbély László tanítóknak az alsós tanulók felkészítését, Tóth Margit tanárnőnek a felsős tanulók felkészítését és a szervező munkáját!

Minden résztvevőnek további eredményes és kreatív pillanatokat kívánunk!