Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

November 6-án, szerdán Mártélyra kirándultak iskolánk Vöröskeresztes diákjai Tóthné Kőrffy Edina és Ördög Nóra tanárnőkkel.

Immár hagyomány nálunk, hogy ősszel a közeli természetbe szervezünk külön buszos, fél napos felfedező-túrát a vöröskeresztes tagoknak, azért hogy testközelből szemlélhessük, csodálhassuk meg természeti értékeinket. Tavaly darulesen jártunk, idén 40 fős csoportunk napsütéses, ragyogó időben barangolta be a mártélyi tanösvény változatos útjait. A látnivalókhoz Ábrahám Krisztián, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa vezetett bennünket, és segített a néhol csúszós-sáros, de épp ettől izgalmas részeken is átkelni. Megtaláltuk a süntököt, az ördög fogakat (sulyom), de a sok-sok látnivalóból a legtöbbeknek a láp fölötti séta a pallókon, és a szürke-marha csorda tetszett a legjobban. Az erről készült fényképek is jól tükrözik ezt.

Visszaindulásunk utolsó perceiben még a kagylóhéjakat gyűjtötte sok lelkes diákunk a lemenő Nap fényében. Jó volt együtt felfedezni ezt az igazán szép Maros parti, különleges vidéket!