Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

A Vöröskeresztes tagok számára hagyományosan iskolánk kirándulást szervezett idén is. Ismét különbusszal indultunk természeti értékeinek egyik újabb felfedezésére Mórahalomra, a Nagyszéksós-tó Tájvédelmi Körzet helyszínére.

 

A programot április 26-ára, kedd délutánra terveztük, és a kellemes, tavaszi, napsütéses időben maradéktalanul meg is tudtuk tartani! Előtte még hétfőn is esős, hideg idő volt, de az indulásunk napján a déli órákra már mindannyian éreztük, hogy itt a tavasz, igazi kirándulós időben barangolhattunk!

Ábrahám Krisztián, aki a Kiskunsági Nemzeti Park szakembere, a vidék jó ismerője kalauzolt most is bennünket a megdöbbentően szép, gazdag madárvilággal benépesített tónál. A sok-sok érdekesség mellett az egyik legnagyobb élmény az ottani Bivaly Rezervátum megtekintése, és a bivalyok etetése volt.

Most iskolánkból 55 tanuló és három kísérő pedagógus vágott neki a növény- és madárvilág rejtett kincseit felfedező túrának, és felejthetetlen élményekkel gazdagodva tért vissza. Örülünk, hogy együtt lehettünk kicsik és nagyok, és együtt csodálhattuk meg a környékünk egy újabb természeti gyöngyszemét! Az ott készült képek hűen tükrözik a különleges látványt, és bepillantást engednek a kirándulás jó hangulatába is.

Ördög Nóra Eszter
Vöröskeresztes Tanárelnök, ÖKO munkaközösségi tag

Képek