Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

A TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 számú „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú intézményekben, valamint szabadidős közösségi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az iskolán kívüli szereplők bevonásával” című pályázatunk (röviden: TIE) keretén belül nagyon sok sporteszköz érkezett intézményünkbe. Többek között mászófalat is kaptunk.

Iskolánkban 2016. január 20-án szerelték fel és adták át hivatalosan a boulderező mászófalat, melyet nagy örömmel próbáltak ki az elmúlt hetekben testnevelés órákon kicsik és nagyok egyaránt.

A boulder angol szó és kőtömböt, szikladarabot jelent. A boulderezés biztonságos magasságban, kötél, speciális felszerelés nélkül történő mászás, így még szabadabb a mozgás élménye.

Sokunk emlékszik még, hogy gyermekkorunkban mennyire jó volt fára mászni vagy kisebb sziklákra felkapaszkodni. Itt is nagyon hasonló az élmény. Játékosság van benne, erő, dinamizmus és koordináció. Minden izmot megmozgat, ezért edzi az egész testet. Ugyanakkor a komplex mozdulatsorok megtanulásával fejlődik az egyensúly és a koordinációs képesség is. A boulderezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Ördög Nóra Eszter
testnevelő tanár

 
20160120 152745 SAM 0123 SAM 0124