Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Tisztelt Szülők! Ismerkedjenek meg tanítóinkkal, akik a 2022/2023-as tanévben induló első osztályokban fognak tanítani.

Csiráné Bozsó Adrienn

"Vezesd őket, utat ne tévessz,
S magadhoz mindig hű maradj,
Mert élen állsz, és messze látszol,
Sose feledd: példa vagy!"
Nagy László
Csiráné Bozsó Adrienn

Családommal együtt 3 évvel ezelőtt költöztünk Szegedre, azóta dolgozom a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

2001-ben kezdtem tanítani. Sok éven keresztül osztályfőnökként tevékenykedtem, és német nyelvet oktattam. Jelenleg napközis feladatokat látok el a 2.b osztályban, az 1.b osztályban matematikát tanítok, valamint LEGO-szakkört vezetek.

Hiszem, hogy minden kisgyermek egy csoda, és minden tanuló tehetséges valamiben. Célom, hogy mindenkiben megtaláljam a benne rejlő tehetséget, felkeltsem érdeklődését a világ iránt. Megszerettessem a tanulást, biztos alapokat és használható ismereteket adjak át.

Szeretetteljes, elfogadó, barátságos és biztonságos légkör kialakítására törekszem. Példaként állok a gyerekek előtt, és szeretném elérni, hogy érezzék, mindenben számíthatnak rám, bízhatnak bennem. Hiszem, hogy megfelelő odafigyeléssel, gondoskodással és türelemmel minden gyermek elérheti saját tempójában fejlődve a számára kitűzött célt.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermekek minden nap boldogan lépjenek be az iskola épületébe, vidáman, kiegyensúlyozottan töltsék itt napjaikat, és örömmel tanuljanak.

A szülőkkel való kapcsolattartásra, egymást segítő-támogató együttműködésre is nagy hangsúlyt fektetek. Közösen sokat tehetünk a gyermekeink harmonikus fejlődése érdekében.

Tele kíváncsisággal és szeretettel várom leendő kis tanítványaimat!

Kedves Gyerekek! Biztos kicsit izgultok már, vajon mi vár Rátok szeptembertől az iskolában. Szeretnélek megnyugtatni Benneteket, hogy aggodalomra semmi ok! Csupa jó kaland előtt álltok, és biztos vagyok benne, hogy sok érdekes dolgot tanultok majd! A tanulás mellett mindig marad majd egy kis játékra is idő.

Szeretettel várlak Benneteket! Legyetek Ti is vörösmartysok!

Tóthné Kőrffy Edina

„Az ember bárhol is van, csak attól tud tanulni, akit szeret.” Goethe
Tóthné Kőrffy Edina

1995 óta dolgozom a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. Jelenleg osztályfőnökként a 4.a osztályt tanítom.

Nevelői, tanítói munkám folyamatosságát a nők számára a legszebb dolog, az anyaság kétszer függesztette fel. A nagylányom 21 éves egyetemista, a nagyfiam 16 éves gimnazista, és szintén vörösmartys kisdiák volt még nemrég.

Pedagógiámban az elsődleges mottóm a fenti, híres Goethe idézet, éppen ezért minden osztályomban törekszem arra, hogy a gyerekekkel a lehető legjobb kapcsolatot alakítsam ki, hiszen, ha úgy érzik, hogy megbízhatnak bennem, és szeretettel fogadom őket nap, mint nap, akkor az iskola és a tanulás is élmény lesz számukra. Fontosnak tartom, hogy mindig kényelmes, barátságos osztálytermet alakítsak ki diákjaimnak, hogy sajátjuknak érezzék és boldogan tölthessék el idejüket az iskolában. Nagy hangsúlyt fektetek az egészségnevelésre, hagyományőrzésre és a játékos, vidám tanulásra. Értékteremtő munkám során kihasználom az egészségfejlesztő pedagógiai szakirányom nyújtotta lehetőségeket. Az egészségfejlesztés szinte mindent magába foglal. Ezért a tantervi tananyag és az általam vezetett ÖKO-szakkör programjainak természetes összehangolásával változatos tevékenységeket, kirándulásokat szervezek és vezetek.

Szülőként tudom, hogy milyen ijesztő dolog gyermekünket egy új, ismeretlen közegbe beíratni, de minden tudásommal és szeretetemmel azon leszek, hogy a lehető legjobban megkönnyítsem az első osztály kezdeti időszakát. Biztos vagyok benne, hogy a következő osztályommal is egy nagyszerű kis csapatot fogunk alkotni. Megtanulunk egymásra figyelni, és a gyerekek a tanulást izgalmas, érdekes kalandnak élik meg.

Közel 3 évtizedes tapasztalatom a következőre tanított meg: Pedagógusként a legfőbb feladatunk, hogy boldog, kiegyensúlyozott és céltudatos gyermekeket neveljünk fel. Támogassuk őket abban, hogy rátaláljanak arra, amiben jóleső érzéssel tudják kibontakoztatni képességeiket. Az egyik legnagyobb kihívás a kisdiákok eltérő fejlődésének a kompenzálása úgy, hogy minden egyes gyermek sikerélményként könyvelje el napi teljesítményét.

Végezetül hozzátok szólok kedves leendő elsősök! Tudom, most még kicsit izgultok, talán még féltek is, hogy mi vár rátok az iskolában, de aggodalomra semmi ok. Nagyon nagy kaland előtt álltok, és bármelyik tanító néni osztályába is kerültök, egészen biztos vagyok benne, hogy jó helyetek lesz és sok új, érdekes dolgot fogtok megtanulni Nagy izgalommal várom, hogy megismerkedjünk, sok szeretettel várlak Benneteket szeptemberben.

Üdvözlettel: Edina néni

Tömösiné Csúri Edina

„A ma gyermeke a holnap felnőttje, aki majd építi gyermeke jövőjét, társadalmát…” Perlai Rezsőné
Tömösiné Csúri Edina

Egy jó kedélyű, pozitív kisugárzású tanító néni vagyok a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskolából. 15 éves tanítói tapasztalattal, nyolc éve tanítok ebben az intézményben napközis tanítóként, osztályfőnökként.

Hobbim a zene, a kézműveskedés és a túrázás. Éppen ezeknek a tevékenységeknek a segítségével szándékozom gyermekeik számára megkönnyíteni az óvoda és az iskola közötti átmenetet. A kézműveskedés fejleszti a gyerekek finommotorikáját, amely elősegíti az írás tanulását. A túrázás, a természet ismerete, szeretete jótékonyan hat a testi - lelki egészségre. A zene jótékony hatása tudományosan is igazolt: szinte minden órán és tantárgynál alkalmazható. A beszédfejlődésre, az írás-olvasás tanulásra és a lélekre is segítően hat.

Ezek mind olyan tevékenységek, amelyek kiválóan segítik a gyerekek személyiségfejlődését, és támogatják az alapvető iskolai követelmények elsajátítását. Az oktatás hagyományos módja mellett előszeretettel használom a kooperatív módszereket és a 21. században elengedhetetlen IKT-s eszközöket. Ezek a módszerek kiválóan fejlesztik a gyermekek kommunikációját, figyelmüket és csapatban való együttműködésüket. A gyermekeik nevelésénél is elengedhetetlennek tartom a szoros együttműködést a szülőkkel. A közös, egy cél felé mutató munkának lesz igazán szép gyümölcse.

Kedves Gyerekek! Sok-sok szeretettel, játékkal, élményekkel teli tanulással várlak Benneteket!

Kedves Szülők! Idilli, megújult környezetben, egész évben érdekes rendezvényekkel, nyugodt tanulási körülmények között várom gyermekeiket a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában!

Kérem, érdeklődjenek iskolánk honlapján és Facebook-oldalán a programokról, hogy jobban megismerhessük egymást és beleláthassanak iskolánk életébe!