Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Béka

Október 4. Assisi Szent Ferenc emléknapja, tisztelgés az állatok védőszentje előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

Napjainkban ez az intelem kiemelkedően fontossá vált, a mi és gyermekeink feladata, hogy védjük, gondozzuk a minket körülvevő állatvilágot.

ÖKO-iskolaként minden ilyen eseményt meg kell ragadnunk, hogy szemléletes módon ismertessük meg tanulóinkkal szűkebb és tágabb élővilágunkat, az állatvilág sokszínűséget, ugyanakkor felhívjuk figyelmüket arra, hogy ezt a sokszínűséget veszély fenyegetheti.

A Szegedi Vadasparkban

Ezeket a gondolatokat szem előtt tartva születtek meg az állatvilág egy-egy különleges képviselőjét ábrázoló, színpompás kupakképek a felső tagozatos diákok kezei alatt, Lakatos Gabriella tanárnő koordinálásával. A program másik felelősével, Vámos-Poljak Zsolttal azért esett választásuk erre a projektre, mert a Föld ezerszínű faunájának hirdetése mellett ezek az alkotások alternatívát mutatnak be a műanyag hulladék értelmes újrahasznosítására is. Nem mellesleg pedig a diákok örömüket lelték a kupakmozaikok összeállításában, az eredmény pedig iskolánk auláját teszi vidámabbá.

Ezen a napon alsósaink a napközis tanítók kíséretében a Vadasparkban barangoltak, ahol a hazai állatvilág mellett megfigyelhették távoli tájak élőlényeit is. Új ismeretekkel gazdagon és élményekkel teli térhettek haza, és remélhetőleg az állatok tiszteletének, szeretetének érzésével.