Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Különben begurulunk!

Iskolánk új, egész tanévet átölelő KEREK EGY ESZTENDŐ programsorozatának első, egész napos eseményét szeptember 27-én tartottuk.

A „zöld” járműveket népszerűsítő program a „Különben begurulunk!” fantázianevet kapta, hiszen arra kértük tanulóinkat, hogy ezen a napon, ha csak tehetik, autó helyett tekerjenek be vagy saját lábukon guruljanak be az iskolába.

Fotó: Sándor Zoltán
Különben begurulunk!

Iskolánk udvarán már korán reggel szorgoskodtak az ÖKO-munkaközösség tagjai (Agócsyné Vigh Julianna, Pocsai-Farkas Zsuzsanna, Tóthné Kőrffy Edina, Borbély László, Nemes Dániel és Gregusné Juhász Eleonóra): felrajzolták és beállították a közlekedési, valamint az ügyességi pályát.

Az első négy tanítási órán rendületlenül kerekeztek tanulóink. A lelkes, sárga és fehér pólóban guruló gyerekeknek az iskola rendőre segített betartani a közlekedési szabályokat a KRESZ-pályán, ahol az indulóknak le kellett olvasni a különféle táblákat ahhoz, hogy végiggurulhassanak a kijelölt úton. A célba érők hasznos ajándéktárgyakkal gazdagodtak. Bringával, görkorival és gördeszkával is kipróbálhatták a tanulók az ügyességi pályát, kategóriánként díjat nyerhetett a legkevesebb hibaponttal tekerő versenyző.

A vezetőség lázasan összegezte az eredményeket az irodában, így az ötödik óra elején már az összes kategóriában ki tudtuk hirdetni a győzteseket. A nap legkerekebb fődíjait, azaz egy-egy tortát vehetett át az alsó tagozaton a 2.a, felső tagozaton pedig az 5.b osztály, ahol a létszámhoz mérten legtöbben kerekeztek be az iskolába.

Fotó: Sándor Zoltán
Különben begurulunk!

Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek! Köszönet illeti iskolarendőrünket, Forrás Norbertet, aki jelenlétével, tudásával és a hozott tesztlapokkal segítette, színesítette rendezvényünket, Mucsiné Szabolcski Ágnest, aki jóvoltából a kiosztott ajándékokat kaptuk, és végül, de nem utolsósorban a szervezőket és segítőiket, amiért átélhettük ezt az élményekben gazdag napot, ahol tényleg gurultunk a nevetéstől!