Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Családi Nap 2022

Április 23-án iskolánk tanulói szüleikkel és pedagógusaikkal együtt vidám hangulatú Családi Napon vettek részt. Különböző kézműves foglalkozások mellett ugrálóvár, játékbemutató, arcfestés, zsonglőrködés és relaxációs percek várták az érdeklődőket.

Hamisítatlan áprilisi szeszély jellemezte a Családi Nap reggeli időjárását, de a Magyar Honvédség Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekarának „gyepshow-ja” sikeresen elijesztette a kiadós esőt ígérő felhőket.

A Magyar Honvédség Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar

Programjaink egy részét az aulában, valamint a tornatermekben tartottuk meg, ennek köszönhetően a szülők végre megcsodálhatták az újjászületett iskolánk belső és külső tereit, hisz az elmúlt időszak pandémiás helyzete ezt nem tette lehetővé.

Intézményvezetőnk, Krizsánné Turcsányi Marianna megnyitója és a reggeli torna után kezdetét vette a színes kavalkád.

Kézműves-foglakozások széles palettája várta az alkotni vágyó kicsiket és nagyokat. Az olvadó viasz és a speciális vasaló talpa mesebeli képeket varázsolt a gyerekek keze nyomán a fehér lapra a Viaszfestés asztalánál, a Bőrfonás standjánál készülő karkötőknek és nyakláncoknak pedig csak a gyermeki fantázia szabhatott határt.

Kézműves foglalkozások

Voltunk néhányan, akiknek ez a Családi Nap hozta el a Pirográf művészeti ággal való ismerkedés élményét. A szülők is lelkesen festették a tűzgrafikával díszített falapocskát, amely lakásuk díszévé vált ma már.

Az Arcfestés művészi motívumai vidáman köszöntek vissza a vörösmartys gyerekek mosolygó arcán, és a minták kiállták az Ugrálóvárban eltöltött idő izzasztó perceit is.

Arcfestés és ugrálóvár

Senki nem számított arra a szervezőkön kívül, hogy egy időutazás részesei lehetnek a vörösmartys gyerekek és szüleik. Az egyik tanteremben ugyanis fából készült történelmi társasjátékokat próbálhattak ki az érdeklődők, és az élménypedagógia eszközeivel információkat gyűjtöttek az ókori Rómáról, és Egyiptomról.

Történelmi társasjátékok

A délelőtt folyamán a sportpályák is benépesültek, és az Élménygrund szabadtéri kondiparkját is kipróbálhatták a vállalkozó kedvű családtagok.

Az aktív pihenés órái után pszichológusunk és szociális segítőnk vezetésével relaxációs technikákat ismerhettek meg a feltöltődésre vágyó vendégek, valamint az önismereti játékok során kaphattak választ ki nem mondott kérdéseikre.

Védőnőnk felügyeletével egészségügyi méréseknek vethették alá magukat az érdeklődők, és a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványának tevékenységéről is szerezhettek hasznos információkat.

A napot a Fire Fantasy Tűzzsonglőr Csapat bemutatója színesítette tovább, természetesen interaktív módon, hisz a lelkes diákok kipróbálhatták a zsonglőrködés alapjait, nem kis sikerélménnyel.

A Magyar Honvédség Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar

A Családi Nap szervezéséből a pedagógusok is kivették a részüket, hisz a KÖSZIKE pályázat sikeressége köszönt vissza a programokban. Ezt a munkát a szülők a tantestületnek egy kedves gesztussal köszönték meg a jelképes ajándék formájában.

Bármerre néztünk, kiváló volt a hangulat! Mindenhol jókedv, vidám nevetés vagy izgalmas szurkolás hangjait lehetett hallani, illetve az elmélyült kreatív alkotást követhettük nyomon.

Bízunk benne, hogy a következő tanév Családi Napjának egyik állomását a SZIGET-projekt keretében megvalósuló multifunkciós közösségi térben rendezhetjük be, az idei rendezvényhez hasonló élménypedagógiai elemekkel tarkítva.

Gyorsan elrepült ez a pár óra, de remek szombatot tudhatunk magunkénak. Hatalmas érdeklődés, kiváló programok és a legfontosabb: a nagyszerű hangulat jellemezte az idei Családi Napot.

Köszönjük, KÖSZIKE!

Képek az eseményről

A TÁMOGATOTT TEVÉKENYSÉG A BELÜGYMINISZTÉRIUM ÉS A NEMZETI BŰNMEGELŐZÉSI TANÁCS TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSUL MEG.