Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Diákönkormányzati nap

Ügyességi verseny a szabadtéri kondiparkban, szójáték az Élménygrundon, Exatlon-pálya több méretben, kvíz és activity angol nyelven, valamint kreatív vetélkedők színes kavalkádja várta a gyerekeket a Diákönkormányzat szervezésében megtartott Akadályversenyen.

Már hagyománynak számít iskolánkban, hogy minden tanévben egy napon a Diákönkormányzat szervez programokat a tanulóknak. Nem volt ez másként idén sem, vidáman tették próbára ügyességüket, gyorsaságukat és kreativitásukat iskolánk diákjai március 26-án délelőtt.

Játékos formában köszönt vissza a tanítási órákon elsajátított tudásanyag az angol nyelvű kvíz-szobában, de a kisebbek is magabiztosan találgatták az idegen nyelvű szókártyák feladványait.

A mesés akadályversenyen egy-egy mesehős bőrébe bújva volt lehetőség lencseválogatásra, illetve Meseország Tarkabarka című folyóiratának furfangos feladványainak megfejtésére.

Ökoiskola lévén az egyik program keretében a házi méh védelmére kelhettek a kisebbek. A nagyok logikai képességeiket tették próbára, feladat megoldása közben sok információval gazdagodtak Magyarország bagolyfajairól.

Az Összművészeti vetélkedő versenyszámaiban kreativitásukat, kooperációs készségüket tehették próbára kicsik és nagyok egyaránt, majd poharat ragadva ritmusérzékük fejlődött a „Cup-Song” mutatvány során.

A testmozgás sem hiányozhatott ebből a tartalmas napból. Erről testnevelőink az Élménygrundon, a szabadtéri edzőpályán, valamint a tornatermek Exatlon akadályain gondoskodtak, ahol elsősorban a játék élvezetén, és a felszabadult sportoláson volt a hangsúly.

A gyerekek a közösen eltöltött minőségi idő során megtapasztalhatták az iskolai közösségéhez tartozás pozitív erejét, illetve az örömteli játék önfeledtségét.

Bízunk benne, hogy a következő tanév Diákönkormányzati napjának egyik állomását a SZIGET-projekt keretében megvalósuló multifunkciós közösségi térben rendezhetjük be, az idei rendezvényhez hasonló élménypedagógiai elemekkel tarkítva.

Köszönjük, KÖSZIKE!

A TÁMOGATOTT TEVÉKENYSÉG A BELÜGYMINISZTÉRIUM ÉS A NEMZETI BŰNMEGELŐZÉSI TANÁCS TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSUL MEG.