Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Együtt mozogni jó!

A Magyar Diáksport Napja hagyományos rendezvényéhez kapcsolódva az idei tanévben Egészség- és sporthetet rendeztünk. A gyerekek izgalmas és mozgalmas feladatokban, valamint változatos helyszíneken tették próbára ügyességüket, erőnlétüket.

A programkínálat egyik újdonsága ebben a tanévben az Élménygrund eszközeinek használatba vétele volt.

Szinte valamennyi korosztály számára hasznos ez a kültéri edzőpark, mivel az eszközök használata egyszerű és biztonságos. Iskolánkban minden esetben pedagógus jelenlétéhez kötött ez a tevékenység is, és elsősorban a felső tagozatos gyerekeknek ajánljuk.

Létrejöttük hiánypótló volt, mert a szabadban ad lehetőséget koordinált és rendszeres testmozgásra tanórai és szabadidős keretek között egyaránt.

Testnevelőink elsődleges célkitűzése az Élménygrund eszközeinek a helyes használatának megtanítása volt, de eközben már alapvető gimnasztikai gyakorlatokkal segítették a tanulók testének és mozgásának fejlesztését.

Diákjaink olyan gyakorlatok során mérték össze ügyességüket és edzettségüket, mint a fekvőtámasz, a húzódzkodás, a guggolás és egyéb, a testnevelésórákról ismerős erőnléti alapelemek. Ezek a mozgásformák lehetőséget adtak arra is, hogy súlyok nélkül minden izomcsoportot átmozgassanak a tanulók.

A programsorozat zárásaként a Tour de Hongrie rajzpályázaton nyert BringaAkadémia iskolai kerékpáros projektnapon vettek részt tanulóink. Az iskola udvarán felállított ügyességi-közlekedésbiztonsági pályán kipróbálták ügyességüket, megtapasztalták hogyan közlekedjenek biztonságosan.

Az élményszerű tanulás sikerességének a gyerekek önfeledt mosolya volt a garancia ezúttal is.

Köszönjük, KÖSZIKE!

A TÁMOGATOTT TEVÉKENYSÉG A BELÜGYMINISZTÉRIUM ÉS A NEMZETI BŰNMEGELŐZÉSI TANÁCS TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSUL MEG.