Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Ez történt velünk a nyáron…

Bár már beköszöntött a szeptember és nyakunkon az őszi időjárás, mi még visszatekintünk a nyár eseményeire, hiszen számos projektünk ért révbe, melyek előrelendítik pedagógiai munkánkat, iskolai életünket. A továbbiakban következzen egy kis összefoglaló a nyár eseményiről.

Alighogy véget ért a tanév, pedagógusaink egy része már készítette is elő a bőröndöt, hiszen nagy utazás várt rájuk. Iskolánk az Erasmus+ Rövidtávú mobilitási programok kategóriában nyertes pályázatot szerzett, melynek részeként intézményünk 14 pedagógusa külföldi továbbképzésen vehetett részt. A képzések betekintést nyújtottak a XXI. század tanítási módszereibe, a tehetségazonosítás- és fejlesztés komplex lehetőségeibe.

Bővebb információ a nyertes pályázatról és a személyes tapasztalatokról

Iskolánk 3 pedagógusának lehetősége nyílt egy különleges képzés keretein belül megismerni a Sakkpalota Komplex Képességfejlesztő Programot, amely az általános iskola alsó tagozatára helyezi a hangsúlyt. A Program célja, hogy egyre több gyermek megismerje és alkalmazza a mindennapokban a sakk dialektikus, stratégiai és szekvenciális gondolkodásra gyakorolt hatását.

2021 decemberében a Vörösmarty Általános Iskola Alapítványa, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kiírt pályázaton támogatást nyert a „SZIGET” projekt megvalósításához. Ennek köszönhetően modernizáláson esett át intézményünk könyvtára és aulája, melyek multifunkciós közösségi térként működnek tovább. A pályázaton elnyert forrás lehetőséget biztosított modern audiovizuális eszközök beszerzésére, melyek emelik iskolai rendezvényeink színvonalát.

További információ a „SZIGET” projektről

A nyár zárásaként végül 16 kolléga vett részt egy közös 30 órás akkreditált továbbképzésen. A „Generációk gondolkodása, avagy hogyan bánjunk a Z-generáció tagjaival?” című szakmai program célja, hogy bemutasson új és hatékony gyakorlatközpontú módszereket, melyek segítik a különböző generációk közötti harmonikus együttműködést.

Bővebb információ a „SZIGET” projekt részeként megvalósuló továbbképzésről

Mozgalmas időszakot tudhatunk magunk mögött, a 2022-es év nyara is a fejlődésre, megújulásra való törekvésről szólt. Sok új élményt és tapasztalatot szereztünk, mindezt pedig visszük magunkkal tovább az új tanévben.

Sikeres tanévet kívánunk Mindenkinek!