Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Az ÖKO-munkaközösség hírei

A növények mintegy nyolcvan százaléka függ a rovarok általi beporzástól. A sokféle beporzó faj biztosítja a termés egyenletesebbé tételét és a nagyobb terméshozamot, nem beszélve arról, hogy számos állat- és növényfaj sem létezne, ha ők nem lennének.

Napokon belül megindul a tiszavirágzás!

Mi a tiszavirág? A tiszavirág (Palingenia longicauda) Európa legnagyobb testű kérészféléje, és általában június első felében látványos násztáncba kezd. Ezt jelenséget nevezik tiszavirágzásnak, mely 2020-ban bekerült a hungarikumok közé.

Témanap a Föld napján

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” Rendhagyó módon, színes, változatos programokkal, feladatokkal hívtuk fel alsós tanulóink figyelmét arra, hogy ne csak ezen a napon, hanem mindig figyeljenek a környezetükre.

Öko-okosságok 2.

„Gyakran beszélünk arról, hogy meg kell menteni a bolygónkat, de a helyzet az, hogy mindezt a magunk megmentése érdekében kell véghez vinnünk. A természet – velünk vagy nélkülünk – megújult erővel él majd tovább.” /David Attenborough/

Öko-okosságok 1.

Hamarosan itt a húsvét. Az ünnep közeledtével sok gyerek szeretne egy kis aranyos szőrgombócot otthonra. Ne feledjük, hogy élő állatot tartani nagy felelősséggel jár! Összeszedtük mi mindenre kell gondolni, mielőtt nyuszit veszünk.

A csiga

Az állatok világnapja kapcsán voltak, akik kupakokból képet ragasztottak, voltak, akik valódi állatokat csodálhattak testközelből, de akadt olyan is, aki szabadon engedte fantáziáját, s egy hamisítatlan fabulába gyűjtötte össze a képzeletében felbukkanó állatsereget. Szabó Ádám meséje igazi, tanulsággal végződő, állati jó történet.