Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Kilenc csapattal vett részt a Pick Szeged a Veszprémben megrendezett Cell-kupa utánpótlás nemzetközi tornán. A legnagyobb sikert az U14-es korosztályban a Pick-Vörösmarty csapata érte el, Mandl Gábor együttese aranyérmes lett. A győztes csapat mesterével, Mandl Gáborral beszélgettünk.

 

– Hogy értékeli a gyerekek teljesítményét?

– A veszprémi torna egy állomása volt az életünknek, számunkra még komoly feladatok következnek az év második részében. A magyar csapatok kiemelkedtek a mezőnyből, ebbe a kategóriába tartozott a két szegedi együttes is. Ügyesek voltak a fiúk, végig szorgalmasan és jó mentalitással játszottak. A kapusaimat meccsenként forgattam, és mindketten nagyon jól teljesítettek. Szerencsére mindig akadt négy olyan húzóemberem a mezőnyben is, akik sokat tettek a sikerért. Ennek tudható be a győzelmünk, de amint említettem, ez csak egy állomása az évnek.

– Kezdődik a suli, több edzésen vesznek részt a gyerekek?

– Már egy hónapja edzésben vagyunk, készültünk, edzettünk. A héten lesz egy minitorna Szegeden, a közelmúltban Horvátországban jártunk, most ők jönnek vissza hozzánk, csütörtökön velük játszunk. Szeptemberben pedig beindul a bajnokság.

– Hol szerepel majd a csapat?

– Két fronton harcol. Az U14-ben az Erima-bajnokságban, illetve az OSB-ben a Pick Szeged 2001-es korosztályával közösen. Két évvel idősebbek között játszunk, de éppen a játékon, és a fejlődésen van a fő hangsúly, éppen ezért szerepelünk a nagyok között is.

www.delmagyar.hu

A csapat


A Pick-Vörösmarty eredményei, C csoport:
Pick-Vörösmarty–Várpalota: 23–17, Pick-Vörösmarty–MKS Wielun: 36–14, Pick-Vörösmarty–Házená Melnik: 40–6, Pick-Vörösmarty–Marni Torellano: 36–10.
1–12. helyért: Pick-Vörösmarty–Főnix ISE: 18–15, Pick-Vörösmarty–Éles Kézilabda Iskola B: 21–8.
Elődöntő: Pick-Vörösmarty–Pick Szeged 2001: 17–10.

Pick-Vörösmarty–Éles Kézilabda Iskola A 17–15 (10–7)
Cell-kupa, U14 döntő, Veszprém Aréna. Vezette: Bíró, Kiss O.

Pick-Vörösmarty: Marczika – Bajusz Brúnó 4, Nagy 1, Balán 3, Csíki 3, Bajusz Gergő 2, Lőrincz 4. Csere: Borbély, Tóth. Edző: Madl Gábor.

A győztes csapat tagjai: Marczika Barnabás, Szalai Roland (kapusok), Bajusz Brúnó, Bajusz Gergő, Balán Norbert, Borbély András, Csíki Richárd, Kovács Csaba, Lőrincz Marcell, Mészáros Csongor, Nagy Balázs, Rea Barnabás, Szabó Bence, Tóth Ádám (mezőnyjátékosok). Edző: Mandl Gábor.

A korosztály legjobb játékosa: Bajusz Brúnó. A leghűségesebb edző: Mandl Gábor.