Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

A támogatott tevékenység a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg.

Karácsonyvárás a Vörösmartyban

A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában az adventi időszak minden évben számos meglepetést rejtegetett tanulóink számára. Idén is az aulában elhelyezett adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával vette kezdetét az ünnepi készülődés.

A film forog tovább

A „SZIGET” projekt megvalósításának eseményei tovább peregnek, mint a filmek képkockái.

Mozi az egész világ…

2022. szeptember 30-án, délután 16 órára a „SZIGET” (Szárnyaljunk Ismét Generációkkal Együtt Tovább!) projekt ünnepélyes nyitó rendezvényére érkező szülők, hozzátartozók, diákok töltötték meg iskolánk auláját. A színvonalas műsor „Mozi az egész világ…” címet viselte.

X, Y… most tanuljon!

„Minden generáció intelligensebbnek hiszi magát, mint az előzőek és bölcsebbnek, mint az utána következők.” (George Orwell) – ezt a gondolatot sikerült más megvilágításba helyezni azon a 30 órás akkreditált továbbképzésen, amelyen tizenhat kollégánk vett részt augusztus utolsó napjaiban.

Szárnyaljunk Ismét Generációkkal Együtt Tovább!

2021 decemberében a Vörösmarty Általános Iskola Alapítvány a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kiírt Bűnmegelőzési Ötletpályázaton 20 410 000 Ft támogatást nyert a „SZIGET” nevet viselő projekt megvalósításához. A nyertes pályázat a Fenntarthatóság növelése az NBT által korábban már támogatott, sikeres, jól bevált program fejlesztése, fenntartása érdekében kategóriában került benyújtásra.

Köszönjük, KÖSZIKE!

A KÖSZIKE (Készségfejlesztés, Önismeret, Szerető Iskolai Közegben Egymásért)-projekt ünnepélyes zárórendezvényére 2022. június 3-án került sor intézményünkben.

Családi Nap 2022

Április 23-án iskolánk tanulói szüleikkel és pedagógusaikkal együtt vidám hangulatú Családi Napon vettek részt. Különböző kézműves foglalkozások mellett ugrálóvár, játékbemutató, arcfestés, zsonglőrködés és relaxációs percek várták az érdeklődőket.

Diákönkormányzati nap

Ügyességi verseny a szabadtéri kondiparkban, szójáték az Élménygrundon, Exatlon-pálya több méretben, kvíz és activity angol nyelven, valamint kreatív vetélkedők színes kavalkádja várta a gyerekeket a Diákönkormányzat szervezésében megtartott Akadályversenyen.

Meseterápiás foglalkozás szülőknek

Iskolánkban a 2021–22-es tanévben az első évfolyam diákjai heti rendszerességgel részt vesznek alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozáson dr. Kapronczayné Batta Zsuzsanna tanítónő vezetésével. A célunk az, hogy ezzel is könnyebbé tegyük az óvodából az iskolába történő átmenet nem mindig egyszerű útját.

Együtt mozogni jó!

A Magyar Diáksport Napja hagyományos rendezvényéhez kapcsolódva az idei tanévben Egészség- és sporthetet rendeztünk. A gyerekek izgalmas és mozgalmas feladatokban, valamint változatos helyszíneken tették próbára ügyességüket, erőnlétüket.