Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Karácsonyvárás a Vörösmartyban

A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában az adventi időszak minden évben számos meglepetést rejtegetett tanulóink számára. Idén is az aulában elhelyezett adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával vette kezdetét az ünnepi készülődés.

A gyermekkezek alkotásaival ünnepi díszbe öltöztettük a közösségi tereket. Mikulás napján apró ajándékokat kaptak tanulóink. A fenyőfa feldíszítésével, adománygyűjtéssel, a szomszédos óvodák csoportjainak fogadásával, a sulirádió ünnepi repertoárjával, valamint mézeskalács díszítéssel az iskola falai közé is becsempésztük az ünnepvárás meghitt hangulatát.

Az utolsó tanítási hét legjobban várt eseménye az iskola aulájában megrendezett karácsonyi műsor volt.

„Karácsonynak délutánján sötét még a nagyszoba,
kukucskálni sem lehet, mert zárva van az ajtaja”…

– hangoztak fel Gryllus Vilmos Karácsonyi angyalok című dalának sorai. Sötét volt még a Vörösmarty Mihály Általános Iskola színpada is december 20-án délután mindaddig, míg a profi látványtechnika meg nem világította fényelemeivel. Ekkor vette kezdetét a közös ünnepi kukucskálás. A hatodik osztályos karácsonyi angyalkák közreműködésével sorra nyitogattuk az adventi naptár csukva maradt ablakait, melyek egy-egy alsós évfolyam színvonalas, és változatos produkcióit rejtették.

Rendezvényeink állandó szereplője iskolánk énekkara, s tagjai most hegedűszó kíséretében tették még bensőségesebbé az adventi műsort. Meglepetésként a nyolcadik évfolyammal kiegészült tanári kórus ajándékozta meg a vendégeket néhány szívhez szóló dallammal.

A műsor zárásaként két tehetséges kolléganőnk előadásban hallhattuk a Csendes éj című dalt, amelynek énekléséhez csatlakoztak a műsorban résztvevő diákok, pedagógusaink, a meghívott vendégek, szülők és családtagok is.

A TÁMOGATOTT TEVÉKENYSÉG A BELÜGYMINISZTÉRIUM ÉS A NEMZETI BŰNMEGELŐZÉSI TANÁCS TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSUL MEG.