Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Mozi az egész világ…

2022. szeptember 30-án, délután 16 órára a „SZIGET” (Szárnyaljunk Ismét Generációkkal Együtt Tovább!) projekt ünnepélyes nyitó rendezvényére érkező szülők, hozzátartozók, diákok töltötték meg iskolánk auláját. A színvonalas műsor „Mozi az egész világ…” címet viselte.

A Vörösmarty Általános Iskola Alapítvány a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kiírt Bűnmegelőzési Ötletpályázaton 20 410 000 Ft támogatást nyert a „SZIGET” nevet viselő projekt megvalósításához.

A meghívott vendégek sorában köszönthettük Kispéter Andreát, a Csongrád-Csanád Megyei Bűnmegelőzési Tanács titkárát és Vadászi Erika képzési referenst.

A fergeteges produkciókban megelevenedtek azok a filmélmények és ikonikus alakok, amelyek több generáció számára is életre szóló élményt nyújtottak a múltban éppúgy, mint napjainkban. A műsor különlegessége volt, hogy az iskola valamennyi évfolyamának tanulói, valamint a pedagógusok is felléptek.

A másodikos lánytornászok Chaplin mozdulatait elevenítették meg zseniális koreográfiájukkal, korhű öltözetben, majd a negyedikes diákok fergeteges táncukkal juttatták eszünkbe, hogy Volt egyszer egy Vadnyugat.

A Szegedi Nemzeti Színház színművészének, Borovics Tamásnak a hangja röpített el minket egy messzi-messzi galaxisba, a Star Wars-univerzumba, miközben a színpadon a robotikaszakkör ötödikes diákjai mutatták be azokat a miniatűr robotokat, amelyeket a mesterséges intelligencia alapjaival alkotnak meg, működtetnek és fejlesztenek hétről hétre.

Minden idők talán legismertebb és legkultikusabb musicaljéből, a Hairből áradó életérzést jelenítették meg a színpadon hetedikeseink, akik táncukkal felelevenítették a hippikorszak világát.

A fürge rókalábakat is meghazudtoló iramban lépkedtek elénk iskolánk legkisebb tanulói a Vuk ismerős dallamával, majd átadták a színpadot a harmadik évfolyam diákjainak. Ők idézték meg J. K. Rowling regényéből ismert Harry Potter roxforti iskoláját, és csodálatos előadásukkal valóban elvarázsolták a közönséget.

A hatodik évfolyam angol nyelvű drámacsoportja az afrikai szavanna hangulatát elevenítette meg a színpadon, amikor Walt Disney Oroszlánkirály című alkotásából adott elő egy vidám részletet. Természetesen a gyerekek színészi képességeikkel együtt idegennyelv-tudásukat is megcsillantották.

A műsor fináléjaként iskolánk pedagógusai a tanulókkal közösen énekelve tettek hitet arról, hogy együttes munkánknak lehet maradandó és nyomot hagyó eredménye, talán nemcsak a gyermekek lelkében és szellemében, hanem az őket küzdelmeikben, kihívásaikban kísérő, bátorító szüleik, valamint családtagjaik számára is.

dr. Kapronczayné Batta Zsuzsanna

A TÁMOGATOTT TEVÉKENYSÉG A BELÜGYMINISZTÉRIUM ÉS A NEMZETI BŰNMEGELŐZÉSI TANÁCS TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSUL MEG.