Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Az elmúlt hónapokban rendezték meg a Diákolimpia úszás versenyének városi és megyei döntőit.

Iskolánkat a különféle versenyszámokban a következő tanulók képviselték, akik egytől egyig remekül helyt álltak: Vörös Zétény 2.a, Szepesi Ella és Nagy Konstantin 5.b, Kocsis Alex, Verebes Máté és Ződi Borisz 5.a, Mészáros Luca és Kiss Eszter 6.a, Mészáros Réka és Nagy Ábel 7.b, Lovász Janka 7.a osztály.

Külön gratulálunk mindazoknak, akiknek sikerült helyezést elérniük a döntőkön. Vörös Zétény a Városi Úszó Diákolimpián ötven méter gyors-, ötven méter hátúszás számban első helyen végzett, így a megyei döntőn is bizonyíthatott.

A lányok váltócsapata (Szepesi Ella, Mészáros Luca, Kiss Eszter és Lovász Janka) a négyszer ötven méter gyorsváltó kategóriában harmadik helyen végzett. Szepesi Ella száz méter gyorsúszásban az ötödik, Mészáros Luca száz méter mellúszásban a hatodik helyen végzett.

Mészáros Réka száz méter gyors versenyszámban kilencedik lett. Nagy Konstantin két számban is megmérettette magát: száz méter gyorson a huszonötödik, viszont száz méter háton az előkelő hetedik helyet csípte meg. Testvére, Nagy Ábel szintén két számban indult: száz méter gyorson, ahol tizenhatodik, valamint száz méter mellen, ahol kilencedik lett. A fiúk váltócsapata (Nagy Konstantin, Kocsis Alex, Verebes Máté és Ződi Borisz) négyszer ötven méter gyorsváltóban értek el hetedik helyezést.

Vörös Zétényen kívül Lovász Janka jutott tovább eredményei alapján a megyei döntőbe, hiszen a városi rendezvényen száz méter gyorson és száz méter háton is aranyérmet szerzett.

A megyei döntőben Vörös Zétény remekül szerepelt, szép jövő állhat még a másodikos fiatalember előtt, hiszen ötven méter gyorson negyedik helyezett lett, ötven méter hátúszásban nyújtott teljesítményével kiérdemelte a bronzérmet.

Lovász Janka hetedik évfolyamos tanulónk tehetsége régóta nem titok, sorra hozta az évek során a szép eredményeket, nem volt ez másképp a legutóbbi Megyei Úszó Olimpián sem. Janka száz méter gyorson bronzérmet szerzett, a száz méter hátúszás kategóriában megcsillantott tudásáért a végén az ő nyakában aranyérem csillanhatott.

Ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát az országos döntőbe, megszerezve a jogot, hogy képviselje majd iskolánkat ezen a neves versenyen.

Minden versenyzőnek gratulálunk, és edzőiknek is a kitartó és eredményes munkához.