Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

A jövő nemzedék pedagógusai az iskolánkban

A Szegedi Tanárképző Központ és a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar ebben a tanévben több, iskolánkban tanító pedagógust felkért arra a megtisztelő feladatra, hogy vegyen részt a hallgatóképzésben.

A tanárjelöltek történelem, természettudomány, vizuális kultúra és angol szakon, illetve alsó tagozaton teljesítik tanítási gyakorlatukat intézményünkben és mentoraik irányításával tapasztalatokat szereznek a gyerekekkel való közös munkában. A tanórákon bepillantást nyernek abba a minőségi oktatásba, melyet szaktanáraink végeznek iskolánkban, illetve részt vesznek az iskola mindennapjaiban, a tanítási órákon kívüli programokban is.

Megkértük őket, mondják el véleményeiket iskolánkról:

„Az iskola hangulata, légköre barátságos, fiatalos, és a méretéből adódóan is sokkal személyesebb, mint amit az előző gyakorlataim alatt tapasztaltam.”

„Az iskolai légkör barátságos és befogadó. Örülök, hogy betekintést nyerhettem az iskola életébe (mint például a diáknap vagy a farsang). Ezek a programok segítik a közösség érzést.”

„Az iskola hangulata nagyon barátságos, örömmel sétál be az ember. Szívesen fogadnak mind a tanárok, mind a diákok.”

„Jó látni azt, hogy az iskola nyitottan áll a hozzám hasonló fiatal pedagógusokhoz.”

„Úgy érzem, már most sokat tanultam, kezdem egyre jobban átlátni a tanítás tervezésének folyamatát. Nagy örömmel tölt el, hogy nem "hagyományos" tanítási módszereket is megfigyelhetek."

„Elégedett vagyok a mentorom segítő és támogató hozzáállásával. Kifejezetten jól esik a sok pozitív visszajelzés a fejlesztendő területek megvitatása mellett.”

„A mentortanárnőm segítőkész, részletes értékelést kapok az általam tartott órákról, és olyan tippeket, amiket előrébb visznek a pedagógusi utamon.”

„A diákok együttműködőek, aktívak, nem kell energiát fordítanom fegyelmezésre.”

„A gyerekek lelkesek, motiváltak, jól teljesítenek, és tudják a rendet, jól viselkednek. Nem szemtelenek. Problémáikkal bátran fordulnak a pedagógusokhoz.”

„Összességében ez egy jó iskola, örülök, hogy itt taníthatok.”

Tanáraink is örülnek az együttes munkának és a következő tanévben is várjuk sok szeretettel a hallgatókat intézményünkbe.

Krizsánné Turcsányi Marianna
intézményvezető