Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Ballagás 2024

Gaudeamus igitur…, Vigadjunk hát…! – ezekkel a szavakkal hívott önfeledt ünneplésre az ismert ballagási ének június 21-én.

Már az első hangokat hallva megjelentek előttünk az ünnepélyes búcsú hagyományos képei: egyenruhás diákok, virágtenger, könnyes szemű szülők, büszke tanárok… A felcsendülő dalokra sétálták körbe diákjaink az iskola tantermeit, majd büszke szülők és családtagok, rokonok és tanáraik várták a ballagó diákokat.

A tanulók búcsúztak tanáraiktól, az iskolától, és egymástól. Búcsúztak az első találkozástól, az együtt töltött időtől, a nevetésektől, a kirándulásoktól és a dolgozatoktól is.

A búcsúzás előképe az Alapítványi Bálon volt látható, amikor az eddig gyerekként számontartott kamaszok néhány óra leforgása alatt gyönyörű, felemelő tánccal ünneplő fiatalokká váltak. Leginkább őket figyelmeztette az a nap, hogy lassan eljön az elköszönés ideje.

Az ünnepi hangulatot csak fokozta a diákok tartalmas beszéde, az osztályok búcsúzó éneke, majd a tanári kórus előadása.

Bízunk benne, hogy ez a nap mindannyiuk számára emlékezetes marad, hisz az élet folyamatos változása mellett szükségünk van az ilyen „szertartásokra”. Fontos tudniuk, hogy valami véget ért és itt az ideje valami újba, izgalmasba kezdeni.

Igazgató asszonyunk inspiráló beszéde végén egy Goethe idézettel kívánt sikeres életutat:

„…Élni való minden élet,
Csak magadnak hű maradj
Veszteség nem érhet téged,
Hogyha az lész, ami vagy.”
Sok éves hagyomány, hogy a ballagás napján jutalmazzuk azon iskolánktól búcsúzó tanulóinkat is, akik magas szintű tanulmányi eredményükkel, sportteljesítményükkel, valamint kiemelkedő szorgalmukkal vagy közösségi munkájukkal kimagasló teljesítményt nyújtottak.

Csamangó Olivér- 8.a osztályos tanuló jutalomban, könyvjutalomban és oklevélben részesült kiemelkedő tanulmányi teljesítményért, kiváló sportolói teljesítményért, az osztály és iskolai közösségben tett áldozatos munkájáért.

Kis Gabriella Magdolna 8.b osztályos tanuló jutalomban, könyvjutalomban és oklevélben részesült kimagasló tanulmányi eredményéért, kiemelkedő szorgalmáért, példamutató magatartásáért, sportteljesítményéért, és a közösségben végzett munkájáért.

Kőrffy Olívia Kitti 8.b osztályos tanuló jutalomban, könyvjutalomban és oklevélben részesült kiemelkedő tanulmányi eredményéért, szorgalmáért, és a közösségben végzett munkájáért.

Oklevélben részesültek: Dudás Kornél 8.a , Stutzman Noémi Viktória 8.a , Papp Gergely 8.a , Stranszki Mihály 8.a, Kecskés Tamás Ábel 8.b, Bóna Lili Anna 8.b, Fintor Tas 8.b, Rocskár Jázmin Rebeka 8.b , Hercegfalvi Emil 8.b , Vörös Ábel 8.b , Zsíros Zia 8.b , Szabó Liliána 8.b, Kövesi Boglárka Gréta 8. b, Mészáros Gergő 8.b , Szatmári István Kevin 8.b, Nagy Dániel 8.b.

A ballagás napján nemcsak kedves tanítványoktól, búcsúzunk, hanem szüleiktől is, akik lelkes, odaadó munkájukkal sok éven át segítették, támogatták az iskola életét.

Köszönjük a közösségért végzett áldozatos munkájukat!

A két 8. osztályt segítő szülők: Nemcsók Melinda, Tari Orsolya, illetve Tóth Tímea, Mateut Marianna, Tománné Faragó Zita, Csókási Beáta, Kövesi Annamária, Szabó Zsuzsanna, Nagyné Zsemberi Eszter.