Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Iskolánk második éve Vöröskeresztes Bázisiskola. Tavaly még „megfigyelőként" vettünk részt a Területi-városi Elsősegélynyújtó versenyen, idén élesben küzdött csaptunk.

 

Látványos-hangos, igazán élethű szituációk, csöppet sem könnyű feladatok adták a gyakorlati állomások nagy részét, de az elméleti kérdések is feladták a leckét , ami a szervezőket dicséri!

Sokat tanulhattak a résztvevők a feladatok megoldása közben is; fontos, a mindennapi életben is hasznosítható tudást szerezhettek az elsősegélynyújtásban. Jó érzésekkel, különleges élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodtak, amiből az ott készült fényképek is ízelítőt adnak.

A verseny a szegedi Fodor József Középiskola épületeiben és udvarán zajlott 15 csapat részvételével; külön felnőtt, középiskolás, és általános iskolás kategóriákban. Iskolánk csapata a második helyezést érte el.

A felkészítésben Kocsispéterné Szemes Ágnes, iskolánk védőnője vállalta a legtöbb feladatot: a második félévtől szakköri órákon heti 1-2x gyakorolt a lelkes vöröskeresztes diákokkal. A legkitartóbbak, legszorgalmasabbak képviselhették iskolánkat, amire kísérő tanárként én vittem az öt fős csapatot: Beretka Annamária, Horváth Luca, Maczelka Diána 8.c , Juhász Brigitta, Mucsi Máté 6.b osztályos tanulók álltak helyt, és jó csapatmunkával, szépen teljesítettek ezen a versenyen. Gratulálunk! Köszönjük az alapos felkészítést Ági néninek, számítunk rá jövőre is, és köszönjük a jó szervezést a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt aktivistáinak!

Ördög Nóra Eszter Vöröskeresztes Tanárelnök


A versenyen készült képek megtekinthetők a Galériában.

elsosegely verseny 2014