Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Bármennyire is eltérőek a mi szokásaink az angolszász országokétól, a Halloween ünneplése mégis közkedveltté vált. Iskolánkban már hagyomány, hogy az egyik 8. osztály vállalja magára a szervező szerepét, így most a 8.a mozgósította önmagát.

A folyosón és az aulában egyre több jele mutatkozott az ünnep közeledtének. Az alapos takarítás ellenére bizonyos helyeken méretes pókhálók szövődtek egyik napról a másikra. Olyan vastagok és erősek voltak, hogy hatalmas kartondenevérek akadtak fenn röptükben a hálón a műanyag pók igen nagy örömére. Félő volt, hogy tán még alsós gyermekek is a hálóba ragadhatnak. A disco napján a töklámpások vigyora jellegzetes hangulatot árasztott. A büfében még soha nem látott különlegesség fogadta a rendezvény vendégeit. R.I.P (rest in peace = nyugodj békében) feliratú, koporsó alakú pálcás desszertet árultak, amely nem csak szuper- brutál -horrorisztikus volt, de csuda finom is... legalábbis így mondták a szerencsések, akiknek még jutott, mert én bizony lemaradtam róla. Mind elkapkodták. Volt múmia alakú sütemény, és muffin, és egyéb sütikék, és helyben sütött krumpli is, frissen, melegen. És a házi bodzaszörp igazán kellemes volt! Hát kell ennél több?

Nem sokan öltöttek jelmezt, de aki készült, az nagyon komolyan vette. Ártatlan leánykák mosolyát vér tette ijesztővé a mi vérünket megfagyasztva. Na de a zene még a vámpírral is elfeledtette a dolgát. A kezdeti félszeg toporgás oldásához a Gangnam style-t kellett lejátszani, amire beindultak a lábak. Hiába ez most a sláger, ezt mindenki szereti. És nem is csak egyszer szólt!

Köszönjük szépen a DÖK szervezését, a 8.a osztály munkáját és nem utolsó sorban a szülők segítségét.

A Valentin nap a másik 8. osztályé lesz, kevesebb szellemmel, horrorral, de annál több szeretettel és legalább ilyen jó büfével és zenével. Minden ünnepnek más a hangulata és ez bennük a szép!