Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Mesét mondok… 2023

A „Mesét mondok…” tankerületi mesemondó versenyt november 14-én rendeztük meg iskolánkban. Ezen a délután alsó tagozatos gyerekek osztották meg velünk a mesék bölcsességét nagy átéléssel, bátor fellépéssel, elragadó előadásmódban.

Az alsó tagozatosok részére meghirdetett verseny idén is népszerű volt, hisz 16 iskola közel félszáz kisdiákja hozta el a tündérek, a hercegek, és a fantáziavilág többi szereplőjének mondataiban Csukás István üzenetét, mely szerint:

A mese örök… Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, meg akarja hódítani, és ebben segít a mese is.

Szántó Lajosné magyar-könyvtár szakos tanárnő, Kulcsár Marianna, a szegedi Somogyi-könyvtár gyermekrészlegének vezető könyvtárosa, Molnár Edit óvodavezető-helyettes, Agócsyné Vígh Julianna és Szabó Amanda tanítónők, valamint Kisimre Ferenc publicista értékelték a gyermekek teljesítményét.

A zsűri véleménye egybehangzóan az volt, hogy sok mesemondónk a színpadi fellépés szintjét is megközelítette, ezért az ítészek bizony nehéz helyzetben voltak, mivel az 1–2., valamint a 3–4. évfolyam korcsoportjából is csupán öt-öt diák juthatott tovább a megyei fordulóra, melyet a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskolában rendeznek meg.

Az 1–2. osztály helyezettjei
Helyezés Név Iskola
I. Blaskó Zoé Rókusi Általános Iskola
II. Solymosi Lara Szegedi Arany János Általános Iskola
III. Papp Leonóra Rókusi Általános Iskola
IV. Vass Véda SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola
V. Pálus Attila Tisza-parti Általános Iskola
A 3–4. osztály helyezettjei
Helyezés Név Iskola
I. Oláh Ferenc Szegedi Arany János Általános Iskola
II. Gombos Csilla Szegedi Dózsa György Általános Iskola
III. Szeles Nóra Linda Rókusi Általános Iskola
IV. Gál Nimród SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
V. Végh Sára Szegedi Arany János Általános Iskola

Gratulálunk a mesemondóknak, és visszavárjuk őket kerek egy esztendő múlva.

Dr. Kapronczayné Batta Zsuzsanna
munkaközösség-vezető