Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Újra a mese szárnyán repültek azok az óvodás és alsó tagozatos kisgyermekek, akik ebben a tanévben is megmérettették magukat a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola „Mesét látok, mesét mondok” tankerületi rajz-és mesemondó versenyén.

Intézményünk közel 25 éve immár hagyományosan kiemelt rendezvényként készül erre az értékeket hordozó, lelkeket melengető alkalomra. Jó látni és hallgatni azt a hatalmas kincset és csodás ajándékot, amit a versenyző gyermekek mesemondásukkal adnak ilyenkor nekünk.

November 15-én Varga Anna magyar, német, orosz szakos tanárnő, Novkovné Hevesi Andrea, a Somogyi Könyvtár Odesszai Fiókkönyvtárának vezető könyvtárosa, Kiss Ernő népművelő, ének-zene szakos tanár, a Bálint Sándor Művelődési Ház vezetője, november 16-án pedig Bálint Márta, a Makói Hagymaház igazgatója, Rácz Tibor, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja és Kisimre Ferenc, a Telin Tv szerkesztő műsorvezetője mint zsűritagok értékelték a gyermekek teljesítményét.

A Szentesen megrendezésre kerülő megyei mesemondó versenyre korcsoportonként öt gyermek jutott tovább.

A legkisebbeket Dr. Szeri Istvánné, a Szegedi Tudományegyetem Tanító és Óvóképző Intézetének oktatója, Molnár Edit óvónő és Kulcsár Marianna, a Szegedi Somogyi Könyvtár Gyermekkönyvtárának könyvtárosa terelgette, biztatta, értékelte. Vári Ildikó és Fekete Miklós művésztanárok közel 300 beérkezett pályamunka közül választották ki évfolyamonként az 1., 2. és 3. helyezettet. A rajzokból iskolánk aulájában kiállítás készült.

Gálaműsorunkat november 21-én tartottuk.

Értékekben, élményekben, örömökben, szeretetben gazdag pillanatokat töltöttünk együtt a városunk iskoláiból, óvodáiból érkezett közel 70 gyermekekkel, szüleikkel, felkészítő pedagógusaikkal.

Csukás Istvánhoz hasonlóan mi is abban hiszünk, hogy:

A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni és meg akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is.

Halminé Nagy Edina
munkaközösség-vezető


A delmagyar.hu beszámolója